Gratis beleggen met BUX Zero: zo begin je met actief beleggen

Net als velen anderen besloot ik dit voorjaar de extra tijd die de lockdown met zich meebracht te investeren in meer leren over beleggen. Ik keek video’s, las boeken en luisterde podcasts om zo meer te leren over een alternatief pensioen opbouwen. Sparen is niet meer de enige optie, én de rente is natuurlijk nihil. Ben jij ook benieuwd hoe je begint met beleggen en zo meer kan doen met je salaris? Ik leg het samen met beleggingsapp BUX Zero uit.

Wat is een aandeel? 

Zie het als een waardepapier waarmee je een stukje van een bedrijf koopt. Een aandeel heeft altijd een prijs (koers) die afhankelijk is van de prestaties van het bedrijf en de toekomstverwachtingen. Deze aandelen (maar ook obligaties en grondstoffen) worden verhandeld op de beurs waar op werkdagen wordt gekocht en verkocht.

Je kan met BUX Zero beleggen in de volgende assets:

Nederlandse, Amerikaanse, Duitse, Oostenrijkse, Belgische en Franse aandelen. Daarnaast is er ook een bescheiden selectie aan ETF’s. De lijst van zowel de aandelen als de ETF’s wordt steeds verder uitgebreid.

Hoe zit het met commissie?

Dit is een bedrag dat je bij de meeste banken en brokers over een transactie betaalt. Vergeet ook het vaste bedrag voor je rekening niet. En een minimale inleg. Commissies nemen een flinke hap uit je winst. Zeker op de lange termijn. Als je met kleine bedragen wilt beleggen, wegen de opbrengsten door commissie vaak niet op tegen de kosten. Dit helpt natuurlijk niet mee bij het bereiken van je beleggingsdoel. Beleggen is dé manier om je geld te laten groeien. Alleen jammer dat er vaak zoveel kosten bij komen kijken, hoor ik je al denken. Dat hoéft niet. Met BUX Zero kun je zonder commissie beleggen en dat bespaart je geld.

Let op, niet alles is commissievrij/vrij van kosten. De prijslijst:

 • Zero Order (Alle aandelen) – €0
 • Marktorder (Amerikaanse aandelen) – €0
 • Marktorder (EU aandelen) – €1
 • Limietorder (Amerikaanse aandelen) – €0
 • Limietorder (EU aandelen) – €1
 • Service kosten – €0
 • Storten & opnemen – €0
 • Bewaarloon – €0
 • Bied/Laat spread bij EU Aandelen – 0,0800%
 • Bied/Laat spread bij US Aandelen – 0,0574%
 • Wisselkoers opslag (US Stocks) – 0,25%

Beleggingstips voor je begint

Verdiep je in beleggen: Voordat je serieus gaat beleggen is het aan te raden om je te verdiepen in alle verschillende mogelijkheden. BUX Zero is een gunstige manier om met een druk op de knop actief te beleggen zonder commissie. Weet wat je doet, voordat je begint.

Beleg voor de lange termijn: Tegenvallers zijn onvermijdelijk wanneer je belegt. Het is immers niet zonder risico’s. Wanneer je voor een lange periode belegt, hoef je je daar geen zorgen om te maken omdat je langer de tijd hebt om koersdalingen te compenseren.

Beleg een vast bedrag per maand: Wanneer je een vast bedrag per maand inlegt, bouw je gedurende een langere periode een mooi vermogen op. Als je periodiek belegt, ben je minder afhankelijk van koersschommelingen omdat je je inleg spreidt. Beleg wel alleen geld dat je kan missen.

Gratis beleggen bij BUX

Bij BUX vinden ze dat beleggen eenvoudig en betaalbaar zou moeten zijn voor iedereen. Met BUX Zero kan je eenvoudig en commissievrij beleggen in je favoriete bedrijven. Download BUX Zero gratis en doorloop alle stappen snel en simpel in de app. Extra fijn: je geld staat veilig bij ABN AMRO Clearing en onder de voorwaarden van het DGS is je geld beschermd tot €100.000.

Ontvang een gratis aandeel

Wil je een gratis aandeel ontvangen om mee te beginnen? Gebruik deze link, maak je account aan en stort een bedrag. Dan krijgen we beiden een gratis aandeel! 

Goed om te weten: ik ben geen expert en beleggen brengt altijd risico’s met zich mee. Je kan je inleg verliezen.