Goedkope slaapkamer make-over: 6 eenvoudige tips

Kan je interieur wel een frisse wind gebruiken? Begin met je slaapkamer! Waarom? Omdat het je meest persoonlijke ruimte is, en de kamer waar je de meeste me-time doorbrengt. Geen idee waar je moet beginnen? Dit zijn 6 hele eenvoudige en goedkope ideeën voor een snelle slaapkamer make-over die ik in samenwerking met woonenzo.nl heb verzameld.

Een nieuw plekje voor je meubels

Ja, echt! Zoiets eenvoudigs als het herschikken van de ruimte kan een enorm verschil maken in hoe de kamer aanvoelt. Dit is een van de gemakkelijkste manieren om een ​​kamer een nieuw look en feel te geven … en het kost geen cent. Probeer je bed bijvoorbeeld in een hoek te plaatsen in plaats van tegen een muur, dit geeft de kamer een meer huiselijke, intieme en elegante uitstraling. Slaapkamerinspiratie nodig? Bekijk de complete slaapkamers bij Woonenzo.nl.

Verander de muren

De meest simpele manier om je muren te veranderen, is ze schilderen. Het maakt niet echt uit of je ze een totaal nieuwe kleur schildert, of gewoon een opfrisser geeft. Het maakt verschil! Maar je hoeft ze niet per se te schilderen. Je kunt ook voor een mooie behangrand kiezen of een motiefje stempelen voor een totaal andere look.

Geef het bed een nieuwe look

Koop een nieuw dekbed of een andere sprei en laat je bed de show stelen. Nog beter: koop een compleet nieuwe set luxe lakens en kussenhoezen. Te grote uitgave? Kies dan voor 1 of 2 items. Het dekbed en gezellige decoratieve kussentjes maken het grootste verschil, dus begin daarmee. Bij Zeeman, Action of Kwantum heb je al superleuke en luxe dekbedovertrekken voor 20 euro (tweepersoonsbed).

hip budgetproof interieur 2

 

Prints aan de muur

Hang ingelijste prints aan je muur voor die moderne of juist romantische touch. Dit kunnen foto’s, illustraties of zelfs posters zijn. Ze hoeven niet duur te zijn, en waarschijnlijk heb je al foto’s of afdrukken die alleen maar een nieuwe lijst nodig hebben. Ik bestelde mijn prints voor in de slaapkamer en keuken bij Desenio en dat vond ik echt een aanrader.

(Kunst)bloemen in de slaapkamer

Om een boeket samen te stellen hoef je geen creatief brein te zijn. Scoor een mooie vaas, glas of pot en vul ‘m met kunstbloemen of verse bloemen. Of een combinatie van beide. Kies gewoon de bloemen die je mooi vindt en die de kleuren in je kamer complementeren. De kleuren hoeven echt niet exact overeen te komen. Als je bijvoorbeeld verliefd bent op witte bloemen, en je kamer is voornamelijk blauw, dan voeg je gewoon kleine blauwe bloemen toe aan de witte. In een handomdraai geeft dit een luxe touch aan je slaapkamer.

Een nieuw lampje voor extra sfeer

Bedlampjes zijn bijzonder gezellig en natuurlijk ook reuze handig. En goedkoop! Voeg wat extra sfeer aan je slaapkamer toe door een knus lampje te kiezen. Je kunt ook nieuwe wandlampen ophangen naast je bed, dressoir of aan weerszijden van een muurspiegel voor extra vleugje elegantie.