Goedkope manieren om inbrekers buiten de deur te houden

Moet inbraakwering voor je huis nou per se duur zijn? Zou je misschien denken, maar dat is echt niet het geval. Superdeluxe beveiligingssystemen zijn niet je enige optie om inbrekers buiten de deur te houden. Doe je voordeel met deze gratis en goedkope diefstalbeveiligingsmaatregelen waarmee je direct aan de slag kan.

Maak er een gewoonte van

Het lijkt misschien een open deur, maar houd deuren en ramen altijd op slot. Maak er een gewoonte van om alles op slot te doen, ook al ga je voor een snelle boodschap naar de supermarkt om de hoek. En vergeet de sloten ’s nachts niet! Veel inbrekers zijn lui en op zoek naar makkelijker doelen. De meeste inbraken vinden overdag plaats en inbrekers hebben meestal binnen 8-10 minuten al buit gemaakt.

Goed slot op de deur

Deur-cilindersloten.nl tipt: door je huis te beveiligen met een cilinderslot ben je goedkoper uit dan wanneer je all the waygaat camera’s, een alarm, etc. Cilindersloten houden de simpele ‘huis-tuin-en-keuken-inbrekers’ ook buiten de deuren. Het uitboren van een deur-cilinderslot van deze aanbieder is door de bescherming met stalen pinnen haast onmogelijk. Gebruik altijd sloten met SKG® ***-cilinderbeveiliging of gebruik een cilinder met SKG® *** (SKG-logo en drie sterren), adviseert Politie Keurmerk Veilig Wonen.

En wat nou als je sloten oerdegelijk zijn, maar je deuren, ramen of hardware het zwakste punt zijn? Overweeg extra beveiliging, zoals een beveiligingsbalk, ander deurbeslag geïnstalleerd met schroeven die minimaal 2 cm lang zijn of voeg een voetvergrendeling toe.

Geen sleutels verstoppen

Een (reserve)sleutel neerleggen op een voorspelbare plaats, zoals onder de mat of in een bloempot bij de deur maakt het veel te gemakkelijk voor inbrekers. Geef in plaats daarvan een extra sleutel aan de buurvrouw (die je vertrouwt), of beter nog: hang een sleutelkastje met een slot op een ‘geheime’ plaats. Je hebt ze al vanaf €15.

Goedkoop alarm en een bewegingssensor

Nieuwtje: bij Action ligt vanaf 12 augustus de LSC Smart Connect collectie in de schappen, voor een ‘smart home’. Combineer de bewegingssensor met een sirene (en een lamp) en je hebt een budgetproof alarm voor een habbekrats. Pluspunt: je kunt de bewegingssensor ook op andere manieren inzetten, bijvoorbeeld om lampen aan uit te schakelen wanneer je een ruimte/gebied binnenkomt.

Zo’n lamp op een bewegingssensor zet iedereen in de spotlight. Alleen het feit dat inbrekers dus zichtbaar zijn, kan ze al weerhouden van een inbraakpoging bij jou thuis. Wanneer je ook lampen met bewegingsdetectie binnen hebt, maken ze het inbrekers nóg moeilijker om ongegeneerd hun gang te gaan.

 

Houd waardevolle spullen buiten het zicht

Berg gereedschap, fietsen en andere gemakkelijk te scoren buit voor inbrekers in de garage of schuur wanneer je ze niet gebruikt. Raambekleding zorgt er daarbij voor dat inbrekers niet zien wat er voor het grijpen ligt. Laat elektronica, sieraden en contant geld of belangrijke persoonlijke documenten niet rondslingeren.

Nepcamera’s en -bordjes

Nepcamera’s of borden en stickers die boeven duidelijk maken dat je een beveiligingssysteem hebt, zijn beter dan niets. Een inbreker gaat namelijk meestal voor de makkelijke deal. Maar een goede investering is het niet, dan kan je beter sparen voor ‘the real deal’ voor een paar tientjes.