5x waarom een goedkoop sim only-abonnement een goed idee is

Ik heb al jarenlang een sim only-abonnement. Ik financier mijn telefoon dus niet mee in het abonnement en betaal alleen voor m’n data, belminuten en smsjes. En dat bevalt me reuze goed! Zo goed zelfs, dat ik van mening ben dat iedereen dat eens zou moeten proberen. Ik ben goedkoper uit. En dat is meer mensen opgevallen, want ik las laatst dat sinds ’14 meer mensen voor sim only kiezen dan een ‘gewoon abonnement’. Samen met KPN deel ik vandaag daarom 5 redenen waarom je een sim only-abonnement zou moeten overwegen.

goedkoop sim only abonnement voordelen 1goedkoop sim only abonnement voordelen

Je telefoon los kopen bij een sim only

Voordat ik je bombardeer met de voordelen van een sim only-abonnement nog even dit: ik koop mijn telefoon dus altijd los. Zonder abonnement, want ja: sim only. Voor mij is dat extra voordelig omdat mijn telefoon (deels) een zakelijke uitgave is. Btw is aftrekbaar. Het is een flinke duit om in 1x te betalen (hallo meer dan €900 voor mijn iPhone 6s Plus) maar het is vaak een goedkopere optie dan je telefoon meefinancieren. Kijk maar eens! Dan moet je natuurlijk wel bereid zijn om in 1x zo’n grote smak geld neer te leggen, maar het is zeker het overwegen waard. Dan nu de voordelen – wat mij betreft – van een sim only-abonnement kiezen:

1. Je telefoonabonnement is goedkoper

Dit is echt een ‘dûh-momentje’ maar wel dé reden waarom ik altijd voor sim only kies. Omdat je alleen voor je abonnement betaalt en dus niet voor ‘het leasen’ of ‘afkopen’ van je telefoon, valt dit type abonnement altijd een stuk goedkoper uit.

goedkoop sim only abonnement voordelen 1goedkoop sim only abonnement voordelen

2. Je telefoon gaat echt wel langer dan maximaal 2 jaar mee

Waarom heb je eigenlijk iedere 2 jaar (als je voor een 2-jarig abonnement kiest) een nieuwe telefoon nodig? Ik niet! Ik ben een fervent iPhone-gebruiker en mijn telefoons gaan meestal wel een jaar of 4 mee (als ik wil). Ze worden misschien wat slomer en je hebt niet altijd een spiksplinternieuwe gadget op zak, maar in die zak hou je wel een stuk meer geld. Mijn huidige telefoon is inmiddels 1,5 jaar oud en ik heb net dit jaar een sim only-abonnement afgesloten voor 2 jaar. Als ik weer opnieuw kan kiezen, ga ik denk ik voor een abonnement dat maandelijks opzegbaar is. Lang leve de vrijheid! En die biedt sim only je ook in zeker zin (zie hieronder).

Let wel op dat je een sim only-abonnement kiest van de provider die je al had, of dat je telefoon simlockvrij is.

goedkoop sim only abonnement voordelen 1goedkoop sim only abonnement voordelen

3. Er zijn tegenwoordig veel meer betaalbare, goede telefoons verkrijgbaar

Ja, wat moet ik daar nog aan toevoegen? Er worden vandaag de dag echt superveel goede, betaalbare telefoons gemaakt. Het is dus veel aantrekkelijker geworden om je telefoon los te kopen. In combinatie met een sim only-abonnement helemaal slim.

4. Meer keuze dan mét een telefoon bij je abonnement

Als je eenmaal een telefoon kiest, wordt bij veel aanbieders het assortiment aan abonnementen dat bij de telefoon van jouw dromen past een stuk kleiner. Met een sim only heb je vaak meer keuze qua belminuten, data en sms.

goedkoop sim only abonnement voordelen 1goedkoop sim only abonnement voordelen

5. Tussentijds je bundel kunnen aanpassen

Love deze optie! Flexibiliteit: fijn! Je kunt namelijk ook bij een sim only tussentijds je abonnement aanpassen – bijvoorbeeld als je meer data wilt kunnen gebruiken tijdens een vakantie zodat je niet op zoek hoeft naar wifi. Zo kun je nooit een verkeerd abonnement kiezen of met de gebakken peren zitten als je in eerste instantie wellicht niet het abonnement hebt gekozen dat het beste bij je past. Je kan alleen vaak niet minder betalen dat het abonnement dat je initieel hebt gekozen. Beter dus om lager in te zetten, dan kun je het aantal belminuten of de data altijd nog opschroeven.

Laat me vooral weten of jij ook een sim only-abonnement hebt!