Getest: Winkorting, bieden terwijl de prijs steeds lager wordt

We kennen allemaal wel de bekende veilingsites waarbij je het product scoort dat je dan je de hoogste bieder bent. Maar zo’n zelfde principe met dagdeals terwijl de prijs steeds lager wordt … dat was nieuw voor mij! Ik werd benaderd door Winkorting.nl om te ervaren hoe verslavend leuk het is om kortingen te ‘winnen’ terwijl er op de euro-teller een steeds lager bedrag verschijnt. Dus heb je een uurtje over om lekker ’te internetten’ of wil je eenvoudig een cadeautje scoren? Misschien vind jij het wel net zo leuk!

Van luxe keukenmachine tot Disney bureaulamp, lichtgevende led-handschoenen, Revlon nagelpolijster, condooms of musthaves voor een gezonde levensstijl: het staat er allemaal op. Gevaarlijk wel, want je komt allemaal dingen tegen waarvan je niet wist dat je het nodig had, maar je ineens toch wel heel graag wilt hebben. Dat is wat die kortingen met je doen denk ik.

Je bepaalt zelf de prijs

Bij Winkorting kan je dus korting ‘winnen’. Je biedt mee op een product dat je wilt hebben en de prijzen lopen niet op, maar juist omlaag. Zodra de deal van start gaat, begint de prijs bij de hoogste winkelwaarde van het product. Het product wordt daarna steeds goedkoper, totdat iemand bepaalt dat dit de prijs is die diegene bereid is om te bepalen voor een product. Een korting kan maar liefst oplopen tot 90%. Jij moet dus zorgen dat je het product voor de laagst mogelijke prijs claimt. Zodra het product geclaimd is kan je niet meer meebieden en wordt de deal gesloten. Uiteraard kan je ook zelf het product op tijd claimen om er zeker van te zijn dat niemand je voor is.

Zodra jij op de claim-button klikt, wordt de deal voor andere gebruikers gesloten en is het product van jou voor de door jouw geclaimde prijs. Het zo goedkoop mogelijk bemachtigen van een product is natuurlijk waar je voor gaat, dus ontdek zelf of je eerder wilt meebieden of liever direct claimt. Als je het product claimt, dan staat het gelijk voor je klaar in je winkelmandje om af te rekenen voor de prijs die je zelf bepaalt hebt.

Goed om te weten: let wel even op of je nog verzendkosten moet betalen, want die komen er voor de meeste producten nog bovenop. Een grote pro wat mij betreft, is dat wanneer je een deal wint, niet verplicht bent om te betalen. Als in: je bent niet verplicht de deal af te nemen. Als je bestelt moet je natuurlijk wel betalen. En, je kan met Afterpay betalen! Je betaalt dan pas wanneer de bestelling binnen is.

Claimen zonder te registreren

Je kunt een product direct claimen zonder te registreren. Meebieden kan alleen als je een account hebt en ingelogd bent. Heb je een product geclaimd, dan staat het product voor die prijs voor je klaar, maar moet je wel even een account aanmaken via je Facebook of e-mailadres om de deal te finaliseren.

Samenwerking.