Geld besparen door je theorie-examen in één keer te halen

Gastartikel.

Auto leren rijden begint natuurlijk met rijlessen volgen. Voordat je je een automobilist mag noemen, moet je eerst de theorie onder de knie krijgen. De theorielessen leren je welke verkeersborden er zijn, wat ze betekenen en hoe je moet handelen als je ze in het verkeer tegenkomt. In het begin zul je misschien schrikken hoeveel soorten verkeersborden er zijn.  Maar naarmate je begint met oefenen wordt het steeds makkelijker.

Theorie kun je thuis oefenen en soms kan dat ook bij de rijschool. Online zijn er ook verschillende websites waar je het theorie-examen kunt oefenen. Op die manier krijg je een beeld wat je kunt verwachten, maar je ziet ook meteen je sterke en zwakke punten. Als je heel goed oefent, dan haal je met gemakt het theorie examen in een keer.

Theorie online oefenen

Online kun je je theorie-examen oefenen op Theorieexamenoefenen.netHier krijg je de mogelijkheid om je voor te bereiden voor het echte examen. Het examen dat je hier maakt, lijkt net op een echt examen. Voordat je aan het echte examen begint, is het goed om eerst te oefenen. Veel mensen onderschatten dit en dat kan ervoor zorgen dat je zakt. Je mag enkele fouten maken op het examen, maar je moet wel binnen de toegestane marge blijven. Als je bent gezakt, is dit natuurlijk zonde van je tijd en je geld. Het examen is namelijk niet goedkoop en als je het per post aanvraagt dan betaal je ook extra kosten hiervoor. Begin dus heel goed te oefenen om op die manier te voorkomen dat je zakt (en extra geld kwijt bent).

Theorie-examen auto?

De kosten voor een theorie-examen auto bij het CBR zijn ongveer € 33,-. Ook is het mogelijk dat je rijschool het theorie-examen voor jou reserveert. Ze brengen hier wel kosten voor in rekening. Voor een theorie-examen in het Engels, een theorie-examen in de avond of in het weekend betaal je meer. Dat is ook zo bij een individueel begeleid theorie-examen. Wil je zonder extra begeleiding een examen maken? Dan betaal je ongeveer € 29,- per examen. Haal je het niet en moet je het opnieuw maken, dan blijft de prijs hetzelfde. Probeer dus het examen de eerste keer te halen. Anders moet je de prijs dubbel betalen. Oefen dus heel goed voor je theorie-examen.