Extra geld besparen in 2024; 5 tips op een rij

Is dit jaar voor jou ook voorbij gevlogen? Een bijzonder jaar met veel ontwikkelingen, onder andere op het gebied van prijsstijgingen. Ook dit jaar weer zijn veel producten fors duurder geworden. Het gevolg? Het leven is in zijn algemeenheid een stuk duurder geworden. Des te belangrijker wordt het in 2024 om zuinig met je geld om te gaan. Doe daarom je voordeel met deze tips.

Tip 1: voorkom impulsaankopen

Even een koffie to go halen. Even in de lunchpauze een lekker broodje halen. Of bij Action allerlei leuke producten kopen. Het zijn stuk voor stuk voorbeelden van impulsaankopen. Impulsaankopen waar je leven niet per sé op de lange termijn beter van wordt, maar waaraan je vaak wel flink wat geld uitgeeft.

In 2024 zou je deze impulsaankopen absoluut kunnen voorkomen. Of nou ja; dat is het advies om in het komende jaar veel geld te besparen. Tel maar eens al je impulsaankopen per week of maand op. Grote kans dat je je daar een hoedje van schrikt. Dit is bovendien een vrij eenvoudige manier om geld te besparen.

Tip 2: zeg abonnementen op

Dit is een open deur, maar zeg abonnementen op waar je weinig gebruik van maakt. Ga eens na hoeveel abonnementen je op dit moment hebt lopen. Tel al deze maandelijkse bedragen eens bij elkaar op. Grote kans dat dit al snel richting de €100 of zelfs €200 gaat. Maar, zijn deze abonnementen echt onmisbaar? Grote kans van niet. Kijk daarom eens kritisch naar je lopende abonnementen. Hier kun je echt veel geld mee besparen.

Tip 3: kijk kritisch naar je auto

Het is ook verstandig om kritisch naar je auto te kijken. Ten eerste moet je nagaan of je wel echt een auto nodig hebt. Staat je auto vaker stil dan dat je ermee rijdt? Dan is het wellicht verstandig om je auto te verkopen. De maandelijkse kosten van een auto zijn immers vrij fors.

Ten tweede raden we aan om kritisch naar de maandelijkse kosten kijken. Kun je bijvoorbeeld besparen op je autoverzekering? Ook is goedkoop tanken altijd een goed idee. Houd hiervoor de tankprijzen en de tankstations bij je in de buurt goed in de gaten.

Tip 4: spaar koopzegels

Kun je geld besparen door juist meer geld uit te geven? Ja, dat kan. Door koopzegels te kopen, bouw je een mooi rendement op. Bij de welbekende supermarkt met blauwe huisstijl is het rendement maar liefst 6%. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is koopzegels te kopen. Zó eenvoudig kan geld besparen en meer rendement maken zijn.

Tip 5: houd de hand op de knip

Tot slot is het verstandig om de hand zoveel mogelijk op de knip te houden. Je hoeft echt niet altijd eten te laten bezorgen als je misschien in de supermarkt een goedkoper alternatief kan vinden óf zelf iets lekkers op tafel kan zetten. En je hoeft ook echt niet elke twee jaar de nieuwste smartphone te hebben.

Met andere woorden: kijk kritisch naar elke uitgave die je doet. Doe je dat in 2024? Dan ga je zeker meer geld besparen.