Eerste keer op fietsvakantie? Dit moet je voorbereiden

Ga jij voor het eerst op fietsvakantie? Dan is een goede voorbereiding van groot belang. Je wilt immers voorkomen dat je op fietsvakantie gaat, maar de helft vergeet. Om je hierbij te helpen hebben we in dit artikel een aantal punten benoemd ter voorbereiding. Hierdoor weet je zeker dat je zonder stress en optimaal kunt genieten van jouw fietsvakantie.

Het kopen van kleding

Ga jij lange afstanden fietsen? Dan is het noodzakelijk dat je een goede broek met zeemleer hebt, want niets is zo vervelend als zadelpijn. Naast het voortdurend zitten op het zadel ben je ook continue met je handen aan het leunen op de handvatten, waardoor blaren kunnen ontstaan. Om deze reden is het ook verstandig om een set sneldrogende handschoenen aan te schaffen. 

Ben jij toe aan een avontuurlijke fietsvakantie waarbij het fietsen de overhand heeft en waarbij verblijven afhankelijk is van jouw prestatie? Dan is Bikepacking de ideale oplossing! Ben jij op zoek naar bikepacking uitrusting voor jullie fietsvakantie? Online vind je diverse websites die een uitgebreid assortiment aanbieden. Hierbij valt te denken aan een goed broekje, sneldrogende handschoenen, bikepacking tassen en nog veel meer! 

Trainen voordat je op fietsvakantie gaat

Voordat je besluit om op fietsvakantie te gaan, is het aan te raden om de fietsafstanden op te bouwen. Hierbij is het ook aan te raden om te oefenen in verschillende weersomstandigheden inclusief bepakking. Hierdoor krijg een goed beeld van hoe jouw fietsvakantie in werkelijkheid zal uitpakken. Je wilt namelijk voorkomen dat je op vakantie gaat en dat je na twee dagen moet afhaken omdat je niet getraind bent en het niet meer aan kan.

Misschien vraag je jezelf nu af hoe je het beste kunt trainen voor een fietsvakantie? Dit kun je het beste doen in eigen land. Fiets bijvoorbeeld eens van Den Haag naar Den Helder. Je kunt dan drie dagen oefenen terwijl je voor een route kunt kiezen waarbij je leuke stops kunt maken bij plekjes aan de Nederlandse kunst.

Tot slot, het maken van een paklijst

Het maken van een paklijst is een must voordat je besluit om op fietsvakantie te gaan. Hierdoor weet je zeker dat je geen spullen over het hoofd ziet die nodig zijn voor een goede fietsvakantie. Zo is het hebben van fietstassen essentieel om je spullen in mee te nemen. In de tassen moet je bijvoorbeeld ook minstens een EHBO-kit meenemen inclusief pleisters en een ontsmetter. Als jij valt tijdens jouw vakantie, wil je er wel voor zorgen dat je de wond goed kunt verzorgen.

Ook is een fietskaart of een geschikt navigatiesysteem onmisbaar. Hiermee voorkom je dat je verdwaalt tijdens je vakantie. Tot slot is het ook een goed idee om nog een gereedschapsset mee te nemen voor een potentiële klapband of lekke band. Hierbij kun je denken aan een compacte fietspomp, reserve binnenband, plakspullen en tot slot een schroevendraaier.

Nog aanvullende informatie nodig?

Heb jij nog aanvullende informatie nodig over je eerste fietsvakantie? Bijvoorbeeld over spullen die je moet kopen voor je eerste fietsvakantie? Dan is het aan te raden om contact op te nemen met een specialist op het gebied van fietsvakanties.