Een nieuwe look hoeft niet duur te zijn: aan de slag met 5 tips

Kijk je naar je kledingkast, maar zie je alleen maar kleren die je al veel te vaak hebt gedragen en op uitgekeken bent? Dat maakt het lastig om te bepalen wat je aan wilt. Het is ook een signaal dat het de hoogste tijd is om een nieuwe look te creëren. Dat hoeft overigens helemaal niet duur te zijn wanneer je onderstaande tips volgt, volgens Blackstone.

Gastartikel.

1. Schaf goedkope nieuwe schoenen aan

Je hoeft je kledingstijl niet compleet te veranderen of te vernieuwen om een nieuwe look te creëren. Een subtiele verandering van je modestijl is al te realiseren met het kopen van nieuwe schoenen. Hiervoor geldt dat het helemaal niet duur hoeft te zijn, want wie koopjes jaagt weet dat er elk seizoen en elk moment leuke koopjes zijn voor wie zijn ogen openhoudt. Heb je een voorkeur voor een bepaald merk? Of kijk je gewoon naar het design en de kleuren en heb je geen voorkeursmerk? Dan scoor je goedkoop nieuwe stappers in de sneakers sale.

2. Koop kleding in de aanbieding

De uitverkoop beperkt zich niet alleen maar meer tot de wisseling van seizoenen. Er zijn het hele jaar door aanbiedingen te vinden als het om de kledingverkoop gaat. Profiteert van kortingsacties en schaf onder meer basics aan die overal mee te combineren zijn. Bijvoorbeeld een wit shirt en een goed paar jeans.

 3. Leer om kleding te combineren

Kijk nog eens goed in je kledingkast. Er zijn vast kledingstukken die je niet eerder met elkaar hebt gecombineerd. Doe je dat wel, dan heb je meteen een nieuwe look te pakken. Leg kledingstukken op je bed en kijk wat het beste bij elkaar past. Bijvoorbeeld door een shirt boven verschillende broeken te leggen. Wijk dan wel af van wat je gewend bent met elkaar te combineren en te dragen. Het gaat tenslotte om het creëren van een nieuwe look en dat doe je door kledingstukken anders met elkaar te combineren.

4. Wissel accessoires af

Er is nog een budgettip om met een nieuwe look te pronken, en dat is door accessoires steeds af te wisselen. Draag niet iedere dag hetzelfde horloge of dezelfde armband, maar zorg voor variatie. Stem je accessoires natuurlijk wel af op de kleding die je draagt, zodat het een geheel vormt. Het is eigenlijk best eenvoudig om elke dag met een nieuwe look voor de dag te komen als je steeds andere accessoires gebruikt. Een opvallende halsketting trekt bijvoorbeeld meteen de aandacht. Dat zorgt voor een originele look als je bijvoorbeeld een  basic shirt draagt.

5. Upgrade of vermaak je kleding

Als je een beetje creatief bent, is het hartstikke leuk en budgetproof om je kleding te vermaken of een upgrade te geven. Zo is het mogelijk van een lange broek een korte broek te maken. Of pimp je een spijkerjas of spijkerbroek door er strijkemblemen of patches op te maken. Zo creëer je heel voordelig een nieuwe look. Er staan genoeg tutorials online om je complete garderobe te vermaken.