Een bad in je kleine badkamer? Natuurlijk past dat!

Heb je een kleine badkamer maar wil je toch groots genieten? Een kleine badkamer heeft veel meer mogelijkheden dan je misschien denkt. Een beetje slim inkopen en inrichten, en je geniet van lekkere luxe in je kleine badkamer.

Bijvoorbeeld met een bad. Dan horen we je vragen: ‘Neemt dat niet te veel ruimte in beslag, en kan ik mij nog wel fatsoenlijk bewegen in de badkamer?’ Natuurlijk kan dat, mits je het kiezen en plaatsen van het bad verstandig aanpakt. Hoe? Dat leggen we je graag uit!

Meten is weten

Of een bad in de badkamer past en zo ja, wat voor bad, hangt af van de oppervlakte van de ruimte. Meten is dus weten. Verstandig is een plattegrond op schaal te maken van de badkamer. Teken hierop alles dat je in de badkamer wilt hebben in. Een bad heeft een gemiddelde lengte van 170 centimeter. Past dat in de badruimte samen met al het andere dat in de badkamer staat? Dan kun je aan de slag met inrichten.

Blijkt bij het intekenen van de plattegrond dat een bad niet past, dan hoef je niet de moed op te geven. Wil je toch graag een kleine badkamer met bad? Volg dan deze slimme, ruimtebesparende tips!

Tip 1: douche en bad in één

Door de douche en het bad te integreren bespaar je veel ruimte. Het bijkomende voordeel is dat je het bad plaatst boven de afvoer van de douche, en je dus geen aparte afvoer hoeft te installeren.

Tip 2: er gaat iets weg

Heb je de wasmachine in de badkamer staan? Misschien kan deze ook ergens anders in het huis staan, zodat je extra ruimte in de badkamer hebt. Dat geldt ook voor een eventueel badkamermeubel waarin je bijvoorbeeld handdoeken en shampoo bewaart. Heb je een tweede toilet in huis? Overweeg dan of één toilet voldoende is, en haal het toilet uit de badkamer.

Tip 3: kies voor kleiner

Heb je een wastafel die relatief ver uitsteekt en die je belemmert in de beweging als je ook een bad in de badkamer plaatst? Kies dan voor een kleinere wastafel die minder ruimte inneemt. Ook kun je kiezen voor een kleiner toilet, want toiletten zijn er in allerlei soorten en maten. Doe eerst leuke toilet inspiratie op, zodat je precies ziet welk toilet bij jouw bad past.

Tip 4: haal alles van de vloer

Heb je alles in de badkamer op de vloer staan? Kies dan voor ‘zwevend’, zoals een toilet en wasmeubel die aan de muur bevestigd zijn en een bad op pootjes. Hiermee zorg je voor meer loopruimte zonder met je voeten ergens tegen aan te stoten.

Tip 5: kies voor een ander bad

Een bad is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Is de gemiddelde lengte van 170 centimeter iets te lang? Kies dan voor een korter bad. Of ga voor een zitbad, waar je niet languit in kunt liggen, maar wel heerlijk ontspannen en warm in het water zit.