Duurzame kleding van bamboe: 7 redenen om er iets meer aan uit te geven

Bamboe kleding mag dan over het algemeen wat duurder in de aanschaf zijn, het heeft ook heel veel voordelen die het de investering waard maken. Het is zacht voor je huid, goed voor de planeet en ziet er mooi uit. Maar een van de belangrijkste redenen waarom mensen voor bamboe kiezen, is hoe heerlijk comfortabel het is.

Samen met Yourbamboobasics zet ik 7 eigenschappen op een rij die het de moeite waard maken om iets meer geld uit te geven aan sokken, ondergoed en fijne basics van bamboe.

Comfort is #1

We hebben het natuurlijk al genoemd, maar comfort staat bovenaan de lijst. Bamboe kleding is licht, luxueus zacht en lief voor je huid, alsof je een knuffel draagt. 

Lekker groen doen

Bamboe is milieuvriendelijk en gebruikt maar weinig water om te groeien. Het heeft geen schadelijke pesticiden nodig en is 100% biologisch afbreekbaar. Yes! Er is geen enkele plant die gebruikt wordt voor kleding die zo lief is voor de planeet.

Ademende en vochtregulerende eigenschappen

Bamboe ademt en kan vocht afvoeren. De structuur van bamboevezels bevat micro-openingen, die voor ventilatie zorgen en vocht afvoeren. Zo kan je huid ademen. Fijn! Bamboe absorbeert wel 40% meer dan het beste biologische katoen. Ideaal voor zweetkakkies bijvoorbeeld.

Keer op keer je favorieten aan

Je wilt dat je kleding lekker zit en er mooi uitziet, maar ook dat het de tand des tijds doorstaat. Bamboestof is sterk en verbazingwekkend veerkrachtig voor zo’n zacht materiaal. Het pilt of rafelt dan ook niet snel. Hoera! Zo kan je lang van je favorieten genieten.

Antibacterieel én schimmelwerend

Warme dag? Stressvol moment? Zweet kan voor nare geurtjes zorgen. Bamboe gaat dat tegen dankzij de bacterie- en schimmelwerende eigenschappen. Bamboe kleding blijft dus langer fris.

Hypoallergene kledingoptie

Gevoelige huid? Dan wil je niets anders meer dan bamboe kleding. Insecticiden, pesticiden en andere nare stofjes zijn voor de groei niet nodig en blijven dus ook niet in de kleding achter.

Precies de juiste temperatuur

Of je nu in een bomvolle trein naar werk gaat of zit te rillen onder de airco op kantoor: bamboe is temperatuur-regulerend. Het biedt warmte zonder talloze laagjes en houdt je fris wanneer nodig.