Drie goede voornemens en tips om je eraan te houden in 2021

Minder geld uitgeven, gezonder leven, meer sporten… De tijd is weer aangebroken om goede voornemens te bedenken, maar hoe zorg jij er voor dat er ook wat terechtkomt van deze voornemens? We zetten een aantal goede voornemens voor 2021 op een rij én geven we je 4 tips hoe je je ook nog eens aan deze voornemens kan houden.

Vooremen 1. Bespaar op je vaste lasten

Meer geld overhouden voor leuke dingen, dat is toch stiekem wat we allemaal willen? Kijk eens waar je op kan besparen. Dit kan op verschillende manieren. Zo kan je bijvoorbeeld besparen op je vaste lasten door jaarlijks over te stappen op een nieuwe energieleverancier. Er zijn zelfs diensten waarbij je automatisch kan overstappen naar een nieuwe energieleverancier, zoals Kostenservice. Door je eenmalig gratis in te schrijven op Kostenservice betaal je elk jaar minder voor je energie. Check ook gelijk of je dubbelop kunt besparen op andere vaste lasten, bijvoorbeeld op je zorgverzekering. 

Voornemen 2. Meer sporten

Meer sporten klinkt heel simpel, maar is voor veel mensen een lastige opgave. Veel sportscholen bieden rond januari veel aanbiedingen op nieuwe abonnementen aan. Heb je geen sportschoolervaring en weet je niet of de gym iets voor jou is? Dan is dit de juiste tijd van het jaar om het te proberen met een aanbieding. Daarnaast kun je ook gewoon lekker gratis buiten sporten. Ga hardlopen of een rondje wandelen. Naast dat sporten helpt om je lichaam gezond te houden, is het ook goed voor je mentale gezondheid.

Voornemen 3. Gezonder leven

Wanneer mensen denken aan gezonder leven, gooien mensen het roer drastisch om. Zo’n ommezwaai werkt maar voor weinig mensen, waardoor veel mensen hun goede voornemen al snel opgeven. Gezonder leven kan heel simpel zijn. Pas bijvoorbeeld in kleine stapjes je eetpatroon aan: eet eens wat minder vlees bijvoorbeeld. Niet alleen goed voor de gezondheid, maar het bespaart je ook boodschappenbudget. Maak altijd eerst een plan en houd je daaraan, dat maakt het makkelijker en zo houd je het langer vol.

Vier tips om je aan je voornemens te houden

Tip 1. Maak het jezelf makkelijk

Maak het jezelf niet te moeilijk. Kijk eerst welke voornemens makkelijk vol te houden zijn en werk in kleine stapjes naar je doelen toe. Wees lief voor jezelf, want anders is het niet vol te houden.

Tip 2. Weet welke voornemens het beste bij je passen

Een open deur misschien, maar begin alleen met goede voornemen die bij je passen. Zelfkennis is de sleutel to succes.

Tip 3. Maak een plan

Heerlijk toch, om een vinkje te zetten wanneer je een doel hebt behaald? Maak een plan voor je doelen en een realistische planning die daarbij past. Spreek met jezelf af wanneer je een doel mag afvinken en wanneer je eventueel vervolgdoelen kan bedenken.

Tip 4. Wacht niet op het perfecte manier

Er is geen perfect moment om te starten met goede voornemens. Waarom wachten tot 2021? Start gewoon vandaag en maak korte metten. met al die excuusjes en dat uitstelgedrag. Wachten helpt vaak niet en je goede voornemens bij de lurven te grijpen geeft veel voldoening.