Dit zijn de meest geboekte bungalowparken van Nederland in coronatijd

Sinds de uitbraak van het COVID-19 virus heeft drie kwart van de Nederlanders thuis gewerkt. Een deel van de thuiswerkers heeft ook te maken gehad met de zorg en het onderwijs van de schoolgaande kinderen. Een pittige combinatie, waarbij prioriteiten stellen bijna onmogelijk was. Was de zorg en het onderwijzen van kinderen nu belangrijker of dat het werk af kwam? Dat kan best stressvol zijn. Gelukkig kun je er inmiddels – mits je je aan de regels houdt, weer op uit. Veel Nederlanders kiezen ervoor om toch een weekendje, midweek of weekje vakantie te vieren, lekker ontstressen en opladen voor de komende perioden op een bungalowpark in Nederland.

Gastartikel heerlijkehuisjes.nl.

Omboekingen en annuleringen tijdens Corona

Veel vakanties in de perioden van Pasen, Hemelvaart en Pinksteren gingen niet door. Gasten werd gevraagd om om te boeken, te annuleren. Vele reisorganisaties, agentschappen en bemiddelingskantoren draaiden overuren om alle gasten te woord te staan en te informeren over de voorwaarden en mogelijkheden voor hun verblijven en reizen. Gasten werden teleurgesteld, want hun welverdiende vakantie ging niet door of zij moesten omboeken naar een latere periode. Flink balen! Ondanks Corona hebben bungalowparken op eigen bodem een recordaantal boekingen ontvangen na 6 mei 2020 tot eind juli. Een ’top’seizoen zou je misschien wel zeggen. Niets is minder waar, want er zijn tig overuren gedraaid waar geen tegenprestatie tegenover stond. Afin, ook dit hoort erbij.

Run op vakantiehuisjes en vakantieverblijven op bungalowparken

De datum 6 mei staat in ons geheugen gegrift. De dag waarop Rutte aankondigde dat we weer voorzichtig uit onze schulp mochten kruipen. Vakantieparken mochten weer beperkt gasten ontvangen onder voorbehoud van de gestelde RIVM-richtlijnen. Voor vele mensen was dit een reden om alle boekingswebsites van vakantiehuizen, campings en vakantieparken in Nederland af te struinen en als een gek te boeken. Geheel begrijpelijk! Iedereen wil eruit, even weg van huis en op zoek naar ontspanning. Bij heerlijkehuisjes.nl hebben we na de maand juni de rust weer een beetje gevonden en hebben we kunnen evalueren over de afgelopen periode waarin zowel duizenden gasten als eigenaren te woord hebben gestaan.

Meest geboekte bungalowparken van Nederland

Veel vakantiegasten wilden deze zomer toch graag met vakantie, maar het liefst in Nederland. Het buitenland werd niet aangeraden, omdat elk land haar eigen regels omtrent Corona erop na hield. Dit leidde tot veel last minutes op bungalowparken en volle bezettingen. Welke bungalowparken zijn nu het meest geboekt in de maanden mei, juni en juli? Dit is de top-5:

  1.  Landgoed De Scheleberg in Gelderland
  2.  Bospark Lunsbergen in Drenthe
  3.  Résidence Valkenburg in Limburg
  4.  Landgoed Het Grote Zand in Drenthe
  5.  Vakantiepark Aquadelta in Zeeland

Als we dit vergelijken met vorig jaar in dezelfde periode, zien we dat de deze vakantieparken toen niet terugkwamen in de top 5. Dit kan komen doordat deze parken een gunstige prijs hanteerden of beter ingespeeld hebben op de situatie om de gasten zo veel mogelijk te kunnen laten genieten. Denk aan openstellen van meer faciliteiten.

Populairste provincie voor een coronavakantie

Van alle gasten die een vakantie op een bungalowpark boekten tussen mei en juli, kozen de meeste vakantiegangers voor een vakantiepark in Gelderland. Op de tweede plek bevindt Zeeland zich, gevolgd door Drenthe en Overijssel. Vergeleken met vorig jaar zien we hier toch een kleine wijziging in. Aan kop lag Zeeland en op de tweede plek Gelderland, de derde plek was toen voor Drenthe, met Overijssel op de hielen. Wat opvalt is eigenlijk dat de gevolgen van Corona de keuze voor een provincie niet heeft beïnvloed.