De voordelen van rolluiken voor je woning

Een rolluik heeft meerdere voordelen, dat ervaren steeds meer mensen. Een rolluik kan zorgen dat het in een slaapkamer lekker donker is, het geeft veiligheid tegen bijvoorbeeld inbrekers en het zorgt ervoor dat warmte beter in een woning blijft. De keuze in soorten rolluiken is echter groot. 

Wie denkt dat het moeilijk is om een geschikt rolluik te vinden en deze te kopen, heeft het mis. Rolluiken kopen was namelijk nog nooit zo eenvoudig. Er zijn genoeg specialisten in Nederland die graag met je meedenken en het hele proces uit handen nemen. Ongeacht je budget. Op zoek naar een rolluik? Geef je wensen door en laat een professionele partij je helpen. Rolluiken kopen hoeft niet moeilijk óf duur te zijn. 

Voordelen van een rolluik

Duurzaamheid is vandaag de dag een belangrijk thema, en dat is precies waar een rolluik bij kan helpen. Door in de nacht je rolluiken te sluiten, blijft warmte beter bewaard in een woning. Hierdoor hoeft de verwarming minder hoog de volgende dag. In de zomer geldt dat de warmte minder makkelijk de woning in kan, waardoor het koeler blijft. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee dus.

Een ander groot voordeel is de totale verduistering die rolluiken geven. Als je een rolluik op je slaapkamerraam hebt, zorgt dit voor meer rust in de slaapkamer en vaak ook voor een betere nachtrust. Het derde grote voordeel van een rolluik is de veiligheid. Een woning waarbij de rolluiken gesloten zijn, zijn veel minder interessant voor inbrekers. Het gevoel van veiligheid wordt dus vergroot door goede rolluiken te hebben. In het kader van veiligheid plaatst men steeds vaker rolluiken op zowel ramen als deuren. 

Elektrische rolluiken

Naast rolluiken die handmatig open en dicht gedaan kunnen worden, is de laatste jaren veel vraag naar elektrische rolluiken. Dit zijn rolluiken met een ingebouwde motor. Deze elektrische rolluiken doen meer dan alleen de rolluiken open en dicht op een automatische manier. Ze zijn vaak uitgerust met slimme technologie om je bij allerlei zaken te helpen. Denk hierbij aan obstakel-detectie om te voorkomen dat het rolluik sluit als er iets onder het rolluik ligt. Een ander kenmerk is het installeren van scenario’s. Zo kan een elektrisch rolluik automatisch sluiten als de zon begint te schijnen om lichtinval te beperken. Met een app kun je het rolluik vaak geheel automatisch bedienen, ook als je niet thuis bent. 

Hulp bij je zoektocht naar een geschikt rolluik

Om te bepalen wat goed bij je past en welk type rolluik of motor voor in het rolluik geschikt is voor jouw woning, kun je vaak wel wat hulp gebruiken. Gespecialiseerde partijen zoals www.somfy.nl helpen je daarbij. Somfy is namelijk de leverancier van motoren in een rolluik en de besturing hiervan en brengen je in contact met de juiste leverancier van rolluiken. In bepaalde gevallen is het ook mogelijk om je bestaande rolluiken om te zetten naar elektrische rolluiken. Op dit manier hoef je geen grote nieuwe investering te doen om totaal nieuwe rolluiken aan te schaffen, maar kun je verder met je bestaande luiken.