De trendkleuren voor je interieur dit jaar (2019)

Ik logeerde vorige week op het Griekse eiland Poros in dé perfecte hotelkamer, met een bleekroze muur waar ik mijn ogen niet van af kon houden. Sindsdien moét ik ook een lichtroze muur in mijn slaapkamer. Al maandenlang zie ik op Instagram een perfect palet van trendkleuren voorbij komen, en nu weet ik het zeker: 1 muur in mijn slaapkamer krijgt een kleurtje. Maar of mijn vriend roze zal toestaan … dat verwacht ik niet. Tijd om samen met Verf.nl in de trendkleuren van 2019 te duiken!

Of je nu met Sigma muurverf of Sikkens verf aan de slag gaat; ieder verfmerk lanceert elk jaar wel een eigen trendkleur. Zo wacht ik elk jaar met smart op de Pantone trendkleur van het jaar (Living Coral in 2019), maar heeft Histor bijvoorbeeld een donkergroene kleur (Quiet Clearing) als dé kleur van het jaar en gaat Flexa voor Spiced Honey (goud, maar dan zonder metallic shimmer).

Dit zijn de kleuren die we in 2019 wereldwijd veel terugzien in de hipste interieurs:

Koraalkleuren

Het is niet meer dan logisch dat je de Pantone kleur van het jaar 2019 (Living Coral) op je netvlies hebt staan wanneer je woning wel een opfrisser kan gebruiken. We zien dit jaar meer optimistische, vrolijke kleuren, en koraal is daar een mooi voorbeeld van. Tip: in plaats van een hele muur in koraalkleur te verven, kun je ook oranje en roze naast elkaar gebruiken. Dat staat lekker energiek!

Bostinten

De natuur is altijd al een grote wooninspiratie geweest, maar dit jaar halen we onze interieurs meer inspiratie uit de bossen dan uit grote, groene planten (zoals voorheen). Denk bijvoorbeeld aan champignonkleuren en kleuren geinspireerd op varens. Die paddenstoelen zien we trouwens grappig genoeg ook terug in de vormen in interieurs. Helemaal hip, die champignon. De aardachtige grijze kleur is heel mooi en rustgevend in combinatie met warm bruin.

Onbewerkt hout

Voortbordurend op de bovenstaande trend, hebben we dit jaar ook veel kleuren die geinspireerd zijn op onbewerkt hout. Lichte, op hout geïnspireerde tinten zijn een geweldig alternatief voor traditionele beiges of tan-kleuren. Deze neutrale kleuren zijn het trendy alternatief voor mensen met een kleurenfobie.

Eén van de kamers van het mooie Odyssey Suites op Poros.

Moody blauw

In 2019 zien we veel zacht, nevelblauw. Moody blauw heeft een kalmerende grijze ondertoon die voor een serene energie in huis zorgt. Prachtig met grijs en paars in je interieur. Maar ook met blank hout zag ik in het eerder genoemde hotel in Griekenland.

Jagersgroen

Jagergroen is heerlijk tijdloos en combineert mooi met natuurlijke elementen en neutral kleuren in huis. En, mooi voordeel: de kans is groot dat je vriend of vriendin het ook een mooie kleur vindt. Deze donkergroene tint is namelijk hartstikke genderneutraal en de perfecte balans tussen een mannelijk of vrouwelijk interieur. Je kunt er alle kanten mee op.

Mijn kamer toen ik logeerde by Odyssey Suites op Poros.

Bleekroze en blush

Bleke rozetinten veroveren alle interieurs die je op Intstagram voorbij ziet komen vanwege hun neutrale eigenschappen en omdat de kleur eenvoudig te combineren is met andere tinten. Bleekroze valt ook weer mooi onder een andere interieurtrend: monochromatische kleuren (verschillende tinten uit één kleur dus). Bleekroze staat supermooi met blank hout, maar kan ook perfect gecombineerd worden met wit en citroengeel voor een frisse twist.

Nu millennial pink een beetje uit de gratie is, heeft de roze kleur plaats gemaakt voor zachtere tinten zoals neutralere rozetinten en blush: minder trendy misschien, maar wél tijdloos!

Optimistisch geel

In 2019 zien we een toename in kleuren die worden geassocieerd met optimisme, zoals felgeel en oranje. Tip! Een rijke gele kleur combineert prachtig met koele blauwtinten, beige en roze.

Terracottakleuren

Voor wie een meer op de natuur geïnspireerde tint met een eigentijdse twist wil in hun huis, zal een romige roestkleur al snel bovenaan het wensenlijstje komen. Ik kan alvast verklappen dat dit ook een serieuze kanshebber is voor mijn eigen interieur! Ik waan me alvast in Marokko met deze kleur.