De leukste manier om Italië te ontdekken

De meeste Nederlanders die op vakantie gaan naar Italië, doen dat niet alleen vanwege het gunstige klimaat. Andere landen met een min of meer vergelijkbaar weerbeeld in de zomer zijn dichterbij, denk aan Frankrijk en Spanje, of juist een stukje goedkoper, denk bijvoorbeeld aan Turkije. Nee, naar Italië gaan de meeste mensen niet alleen voor de zon en de zee, maar zeker ook voor de cultuur. Daarom is het leuk om daar volop van te genieten, en het land zo uitgebreid mogelijk te ontdekken. 

Verblijven tussen de locals

Al is Italië wat minder massaal toeristisch ingericht als een aantal andere landen rond de Middellandse zee, er zijn zeker ook plekken te vinden waar veel toeristen als het ware samenklonteren. Wil je voorkomen dat je in een wat al te toeristisch hotel terechtkomt, dan is een vakantiewoning huren misschien een beter alternatief.

Vakantiewoningen vind je namelijk verspreid over het hele land, en niet alleen op de meest toeristische plekjes. Ze zijn er middenin schilderachtige dorpjes, waar je volop in het leven van de locals op kan gaan. Leuk om authentieke restaurants te bezoeken, en je echt volop onder te dompelen in La Dolce Vita.

Heb je juist meer zin in zon, zee, strand en wellicht ook zwembad? Dan is er ook keuze zat. Italië heeft een zeer uitgestrekte kustlijn, en ook daaraan vind je genoeg vakantiewoningen. Een mooi huis, voor jouw gezelschap alleen, met uitzicht op zee, met een eigen zwembad en helemaal in Italiaanse stijl. Klinkt als een droomvakantie, toch?

Ieder jaar een ander stukje

Zeggen dat je Italië gezien hebt als je er één keer op vakantie bent geweest, op één specifieke plek, dat is ongeveer hetzelfde als zeggen dat je Europa kent omdat je een dagje in Parijs bent geweest. Het land is zo uitgestrekt, en zo afwisselend qua landschap, cultuur en gewoontes, dat je er echt meerdere keren terug moet komen om het te leren kennen. Leuk, om je keer op keer zo te laten verrassen in een land! De ene keer bezoek je Rome of boek je een mooie villa in Toscane, de volgende keer vier je op Sardinië vakantie. Compleet verschillende vakanties in hetzelfde land.

Verdiep je in het land

Natuurlijk leer je een land aardig kennen als je er tijd in doorbrengt. Een beetje achtergrondkennis kan je echter helpen om nog meer te weten te komen, en om dingen beter te begrijpen. Daarom kan het geen kwaad om er weer eens een ouderwetse reisgids bij te pakken, of om je online een beetje meer in het land te verdiepen. Zo krijgt je vakantie nog wat meer betekenis, en is de kans groot dat je alleen maar meer van Italië gaat houden.