De leukste Europese vakantielanden per seizoen

In Europa bevinden zich allemaal landen die mooi zijn op hun eigen manier. Het ene land is prachtig om ‘s winters te bezoeken, en het andere land is uitermate geschikt om in de zomervakantie naartoe te gaan. In deze blog delen wij verschillende Europese bestemmingen en de seizoenen waarin zij het beste tot hun recht komen.

Winter

De winter is misschien wel één van de gezelligste seizoenen. Overal lampjes en met een beetje geluk valt er in Nederland ook nog sneeuw. Als je zeker wilt weten dat je een witte kerst hebt, is Oostenrijk een topbestemming! Hier barst het van de skigebieden, en dat betekent natuurlijk sneeuw. Ben je niet zo van de wintersport? Dan is ons buurland België erg leuk om te bezoeken. Daar barst het aan het einde van het jaar van de kerstmarkten. Aan de gevels van gebouwen hangen lichtjes en de kerstsfeer zit er al vroeg goed in. Proef warme chocolademelk, gemaakt van echte Belgische chocolade en bekijk de prachtig verlichte historische gebouwen.

Lente

In de lente beginnen de tulpen te bloeien, wordt het steeds vroeger licht en word je ‘s ochtends wakker van het gefluit van de vogels. In de lente krijgen veel mensen ook steeds meer zin in de zomer. Je begint weg te dromen bij het idee van de warme zon op je huid en je blote voeten in het zand tijdens een bezoek aan het strand. En wie zegt dat dat niet nu al kan? Hiervoor zijn Spanje en Italië goede bestemmingen. In Italië en Spanje is het in de lente heerlijk weer, en zeker niet te warm, wat in de zomer nog weleens kan voorkomen. Geniet op het terras van een Aperol en struin door de winkelstraten met leuke boetiekjes. 

Zomer

Het seizoen waar veel mensen naar uitkijken is daar! In dit seizoen zijn de landschappen onwijs kleurrijk. Bijvoorbeeld in Engeland. Misschien niet de eerste zomerbestemming waar je aan denkt, maar je kan er in het zuiden heerlijke wandelingen maken door het groene, glooiende landschap. Last van zeeziekte? Geen probleem! Met goedkope treintickets Europa kom je veilig aan in de hoofdstad van Engeland. Vanaf daar kun je doorreizen naar de mooiste plekken. Als je houdt van reuring ben je meteen op de juiste plek, maar ook als je van natuur en rust houdt, is Engeland zeer geschikt. Of ga naar Luxemburg, waar je heerlijk kunt wandelen door de Ardennen en kunt fietsen langs de Moezel. 

Herfst

In de herfst veranderen de bladeren aan de bomen naar herfstkleuren, en wordt in Frankrijk de wijn geoogst. Wijnliefhebbers kunnen dus in dit seizoen het beste naar bijvoorbeeld de Elzas gaan. Maar ook fiets- en wandelliefhebbers kunnen tijdens dit seizoen terecht in Frankrijk. De temperaturen zijn aangenaam en alle kleuren zorgen voor een prachtig landschap. Ook is Zwitserland geschikt om in de herfst naartoe te gaan. Tijdens het bewandelen van de wandelpaden in de bergen kijk je je ogen uit. Het uitzicht is dan ook fantastisch.