De juiste creditcard kan het verschil maken

Gastartikel.

Het vinden van de juiste creditcard kan een enorme zoektocht zijn. Er zijn verschillende soorten creditcards, de bestedingslimiet verschilt en er zijn ook verschillende aanbieders. Hoe kun je dus de juiste creditcard vinden? Een creditcard vergelijken is de beste manier om de juiste creditcards te vinden die passen bij jou. Je kunt namelijk een creditcard aanvragen voor zowel zakelijke doeleinden als voor particuliere doeleinden.

Bij het aanvragen van een creditcard let men vaak niet op de kleine letters en het kan dan voorkomen dat je de verkeerde keuze maakt. Creditcard vergelijken is belangrijk als je op een voordelige manier gebruik wilt maken van je creditcard. Het vergelijken loont altijd. 

Voordelen van een creditcard

Veel mensen vragen een creditcard aan omdat het internationaal wordt geaccepteerd als betaalmiddel. Bij veel hotels, vliegmaatschappijen en autoverhuurbedrijven in het buitenland kun je betalen met je creditcard. Een ander voordeel is dat ook je aankopen verzekerd zijn tegen diefstal of verlies.

Creditcards hebben ook een bestedingslimiet. Op deze manier geef je niet meer uit dan je hebt staan op de creditcard. Gebruik je creditcard niet overal voor, maar bijvoorbeeld alleen als je op vakantie gaat. Op deze manier kun je voorkomen dat je in het rood komt te staan.

Met een creditcard ben je ervan verzekerd dat je over de hele wereld zonder problemen kunt betalen, maar je kunt ook op een veilige manier je aankopen doen. Bij verlies of diefstal van je kaart wordt deze meteen geblokkeerd door de creditcardmaatschappij.  Als er in de tussentijd geld is opgenomen met de pas terwijl je deze bent kwijtgeraakt, dan worden de kosten hiervoor vaak vergoed door de creditcardmaatschappij. Maak daarom ook zo snel mogelijk melding van een verloren of gestolen creditcard. 

Een crypto creditcard

Tegenwoordig zijn er ook crypto creditcards. Wat is een crypto creditcard? Zo’n creditcard heeft vaak dezelfde functie als een gewone creditcard of bankpas, maar hiermee kun je je crypto gebruiken om goederen en diensten te betalen. Sommige serviceproviders bieden ook de mogelijkheid om je crypto onmiddellijk in geld om te zetten wanneer je betalingen verricht met je crypto creditcard.

Mensen die over cryptocurrency bezitten kunnen hun crypto creditcard eenvoudig herladen via een betalingsverwerker of hun geld overmaken naar specifieke portemonnees en deze koppelen aan hun cryptocurrency-creditcard of debitkaart naar keuze.