De beste tips om geld te besparen op je autohuur

Een auto huren tijdens de vakantie is ideaal om de mooiste bezienswaardigheden en meer afgelegen plekken te kunnen ontdekken. Je bent niet langer afhankelijk van het openbaar vervoer of taxi, je bent een stuk flexibeler én het is vaak goedkoper, vooral als je met meerdere personen reist. De prijzen voor huurauto’s zijn de afgelopen paar jaar op veel bestemmingen aanzienlijk gestegen, maar met onderstaande tips kun je toch maximaal besparen op je autohuur!

Boek via een broker

Door via een autoverhuur broker, ofwel een bemiddelaar of tussenpersoon te boeken, ben je vaak een stuk voordeliger uit dan wanneer je rechtstreeks bij een autoverhuurbedrijf boekt. Brokers bemiddelen tussen de verhuurbedrijven en de consument en spreken met de verhuurbedrijven competitieve prijzen af waar jij als consument van profiteert. Een van de grootste brokers is Auto Europe, dat al meer dan 65 jaar samenwerkt met lokale, nationale en internationale autoverhuurbedrijven. Op de website van Auto Europe kun je eenvoudig de tarieven van deze verschillende aanbieders vergelijken en de beste deals voor huurauto’s wereldwijd vinden.

Vroeg boeken

Vroeg boeken is vaak beter dan last-minute en dit geldt ook voor autoverhuur. Door vroeg te boeken profiteer je doorgaans van lagere huurprijzen en voorkom je, met name tijdens het hoogseizoen, dat er geen auto’s meer beschikbaar zijn voor de gewenste periode op je bestemming.

Maak gebruik van speciale promoties en aanbiedingen

Een andere manier om geld te besparen op je autohuur is door te zoeken naar speciale promoties en aanbiedingen met leuke kortingen. Bij Auto Europe kun je bijvoorbeeld regelmatig profiteren van grote kortingen op autoverhuur wereldwijd door lid te worden of je aan te melden voor de nieuwsbrief. Daarnaast bieden zij op geselecteerde bestemmingen ook exclusieve promoties aan waarmee je kunt besparen op kosten voor bijvoorbeeld extra bestuurders en winterbanden.

Extra bestuurder

Als je met meerdere personen reist, is het fijn als je het rijden zo nu en dan kunt afwisselen met elkaar. Daarom kan je bij alle autoverhuurbedrijven tegen een toeslag een of meerdere extra bestuurders aan je autohuur toevoegen. Deze toeslag kan variëren van een paar euro tot wel vijftien euro per bestuurder per dag en juist hierop kun je dus flink besparen door te zoeken naar speciale tarieven inclusief een gratis extra bestuurder. 

Winterbanden

Wanneer je een auto in de winter huurt, ben je vaak ook geld kwijt aan toeslagen voor winterbanden en andere winteruitrusting voor de huurauto. Ook hierop kun je besparen door te zoeken naar speciale aanbiedingen waarbij de toeslag voor winterbanden al in de huurprijs is inbegrepen. De toeslag voor overige winteruitrusting zoals sneeuwkettingen en skiboxen is overigens vrijwel nooit inbegrepen en betaal je wel apart bij het ophalen.

Gold Rate tarieven

Bij Auto Europe kun je tot wel honderden euro’s besparen op je autohuur in de Verenigde Staten dankzij hun speciale Gold Rate tarieven, die uitsluitend beschikbaar zijn in de USA en Canada. De Gold Rate tarieven zijn namelijk inclusief drie(!) extra bestuurders, waarmee je dus tot wel drie keer kunt besparen op de kosten voor extra bestuurders, én een gratis tank brandstof. 

Weekenddeals

Wist je dat je in het weekend vaak een stuk voordeliger uit bent voor het huren van een auto dan doordeweeks? Dit komt omdat doorgaans minder mensen een auto in het weekend huren en je dus bij veel verhuurbedrijven kunt profiteren van lagere weekendtarieven. Voorwaarde is wel dat de huurauto op vrijdag wordt opgehaald en op maandag weer wordt ingeleverd. Perfect voor een weekendje weg of een korte stedentrip dus! 

Bespaar op optionele extra’s

Op de meeste bestemmingen is het mogelijk een babyzitje, kinderzitje of stoelverhoger aan de autohuur toe te voegen, maar de verhuurbedrijven vragen hiervoor soms hoge toeslagen. Afhankelijk van de bestemming en lengte van je huurperiode kan het daarom soms lonen om zelf een kinderzitje mee te nemen of er zelfs lokaal een te kopen. Hetzelfde geldt voor een navigatieysteem. Kijk voor tarieven waarbij een navigatieysteem is inbegrepen of neem er zelf eentje mee.

Met bovenstaande tips kun je al gauw enkele tientallen tot wel honderden euro’s besparen op je autohuur. Wil je nóg meer besparen of ben je op zoek naar meer handige tips voor je autohuur? Bekijk dan de website van Auto Europe voor uitgebreide reistips en praktische informatie.