De beste manieren om meer te leren over crypto

Je hebt besloten om te beginnen met crypto. Natuurlijk wil je voordat je begint eerst zoveel mogelijk te weten komen over deze wereld. Waar moet je op letten en hoe behaal je het hoogste rendement? De hoeveelheid informatie lijkt oneindig. Om je op weg te helpen hebben wij vandaag een aantal manieren op een rijtje gezet om jezelf om te toveren tot crypto-expert. 

Met je neus in de boeken

Of natuurlijk in een e-book. Het boek The Bitcoin Standard wordt gezien als de holy grail op het gebied van Bitcoin literatuur. The Bitcoin Standard geeft je inzicht in waarom de Bitcoin bestaat. Lezers van het boek beschrijven het als toegankelijk en inspirerend. Ook Mastering Bitcoin en Digital Gold zijn interessante boeken voor als je wilt beginnen met het Bitcoin kopen.

Online platforms 

Ben je niet opzoek naar achtergrondinformatie, maar wil je meer weten over verschillende handelingen? Dat kunnen we ons zeker voorstellen. Daarom bestaan er ook een aantal online platforms om meer te leren over traden. Vaak doe je dit op hetzelfde platform als waar je bijvoorbeeld Bitcoin koopt of de Ripple koers bekijkt. Hier vind je pagina’s met veel gestelde vragen en artikelen waar interessante informatie staat. 

Video’s op YouTube

Voor mensen die dingen sneller opnemen als ze het hebben gehoord of gezien, bestaan er video’s. Op YouTube is het aanbod van kanalen over crypto bijna net zo groot als het aantal munten op de cryptomarkt. Populaire kanalen zoals DataDash en Ivan on Tech hebben beide bijna duizend video’s. Een Nederlands kanaal met veel video’s is bijvoorbeeld DoopieCash. Onze tip is dat je vooral moet kijken naar welk type kanaal en welke YouTuber bij je past. 

Populaire podcasts 

Bijna de helft van alle Nederlanders luistert weleens naar een podcast. Grote kans dus dat jij hier één van bent. Als je meer wilt leren over de invloed van Bitcoin op macro-economie en politiek, dan raden we je aan om te luisteren naar What Bitcoin Did. De Nederlandstalige podcast Beginnen met Bitcoin van Marnix Schoorel legt in 40 afleveringen een goede basis voor starters. Ook interessant zijn Cryptocast en Crypto Update van BNR Nieuwsradio. Hierin komen onderwerpen voorbij zoals waarom koersen schommelen en wat voor invloed het coronavirus heeft op crypto.