Cadeautip: een liefdesbrief aan je moeder

Hoe commercieel het ook is, op zondag 14 mei wil je je mams niet vergeten. Dan is het namelijk moederdag. De dag waarop alle mama’s in het zonnetje worden gezet. Wil je niet wéér met een bosje bloemen of doosje bonbons aan komen zetten? Doe eens gek, schrijf een liefdesbrief aan je moeder. Persoonlijker kan niet. Lastig? Niet per se.

Moederdag cadeautip

Het hoeft natuurlijk niet één en al gezwijmel te worden. Zolang de strekking maar lief en leuk is. Zo zou ik in die aan mijn moeder bijvoorbeeld schrijven dat ik haar dankbaar ben voor hoe ze me heeft opgevoed, waardoor ik nu – mede – mijn eigen business run en best een prima gelukt mens ben geworden. En hoe ik de eigenschappen die ik van haar heb geërfd (zoals mega onhandig zijn) soms vervloek, maar dat mijn vrienden haar dankbaar zijn voor de goede verhalen die uit deze eigenschappen voortkomen. Zo stond ik laatst met mijn broertje te praten in de sportschool. Ik al rennende, hij náást de loopband. Maar liefst 3(!) keer kreeg ik het in 5 minuten voor elkaar om te struikelen en bíjna van de loopband te storten. ‘Oh wat lijk ik op m’n moeder, dacht ik toen’. Dit whatsapp-gesprek volgde.

Over die 2x vallen van mijn moeder op vakantie gesproken. Beide in het water. Ook heel knap! Picture this: m’n moeder is op vakantie in Cambodja en op pad met een klein bootje. Ze is van tevoren gewaarschuwd: ‘Ze nemen een kleine loopbrug mee, zodat je hulp nodig hebt om aan land te komen en fooi moet geven’. M’n moeder – echte Nederlander die ze d’r is (nee hoor, eigenlijk helemaal niet) – denkt dat ze het wel zelf kan. Dat ging dus minder goed dan gepland. Uiteindelijk trekt ze een arme Cambodjaan ook nog met haar mee het water in. Net als haar iPad en telefoon die een frisse duik namen.

Goed. Terug naar de liefdesbrief. Het hoeft natuurlijk niet alleen zoetsappig te zijn. Anekdotes als deze zijn ook ideaal voor je moederdag-liefdesbrief! Hop, hop: aan de slag! Ga er gewoon een uurtje voor zitten.

Cadeautip moederdag: what I love about you
Beeld: Coolgift.

 ‘What I love About You’: moederdag-cadeautip voor wie niet zomaar een liefdesbrief uit de mouw schudt

We schudden niet allemaal zomaar een liefdesbrief á la Goethe uit ons mouw. Gewoon omdat taal zegmaar echt niet je ding is of je een gebrek aan tijd/inspiratie/zin hebt. Gelukkig verkoopt Coolgift.com het ‘What I love About You’-boekje. Een liefdesbrief in een miniboekformaat. Je hoeft alleen de regeltjes aan te vullen. Natuurlijk is dit boekje het perfecte cadeau voor je lover, maar bij je moeder doet ‘ie het ook leuk denk ik zo! Al zul je aan sommige vragen best een creatieve draai moeten geven.

Cadeautip moederdag: what I love about you
Beeld: Coolgift.

Leuk idee, toch? Mocht je nou liever iets anders cadeau geven, Coolgift heeft ook hele andere ‘coole cadeautjes‘. De vintage letterborden, schoonmaaksloffen en het badrek zullen vast ook in de smaak vallen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Coolgift.com.