Met de bus naar de kerstmarkt in Duitsland: de leukste kerstmarkten dichtbij huis

Van Keulen tot Aken en van Düsseldorf tot Oberhausen; in de weken voor Kerstmis nemen vullen de Duitse pleinen zich met feestelijke chalets en ruikt het overal naar heerlijk eten en het vakantiegevoel dat glühwein met zich meebrengt. Last minute met Bakreizen.nl naar de kerstmarkt? Dit zijn vier van de leukste kerstmarkten van Duitsland, maar toch dichtbij huis.

Kerstmarkt Dusseldorf

Behalve dat het een van de mooiste kerstmarkten van Duitsland is, belooft de kerstmarkt van Dusseldorf dit jaar een geweldige show met diverse locaties door de hele stad. Elke locatie heeft een eigen thema, variërend van de heerlijk traditionele kerstmarkt op de Marktplatz tot de Scandinavisch geïnspireerde kerstmarkt op de Schadowplatz. Het kerstmarktenspektakel is natuurlijk niet compleet zonder pittoreske lichtjes, kerststallen, peperkoekhuizen, glanzende kristallen en veel nostalgische kraampjes met lokaal gemaakte kerstartikelen.

Kerstmarkt Keulen

Wist je dat Keulen de thuishaven is van gluhwein? Van traditioneel tot glamourous en van de kerstmarkt in de oude stad tot die Rijn, elke kerstmarkt in Keulen is uniek. De meest indrukwekkende is die tegen de betoverende gotische kathedraal van de stad, waar meer dan 160 kraampjes gevuld zijn met kunst en handwerk. Ook de oude kerstmarkt op de Alter Markt is zeker een bezoek waard. Of wat dacht je van de maritieme kerstmarkt aan de Rijn?

De idyllische dorp-achtige kerstmarkt in Stadtgarten en het hippe Christmas Avenue in Bermuda Triangle mag je ook niet overslaan. Ik heb ze stuk voor stuk bezocht en ze zijn allemaal anders.

Kerstmarkt Aken

In de weken voor kerst worden de pleinen en steegjes rondom de Dom van Aken en het stadhuis in een groot kerstdorp omgetoverd. Ook hier brengen de shiny lampjes en de geur van glühwein en andere Duitse lekkernijen je direct in de kerststemming. En, de markt van Aken is meerdere malen uitgeroepen tot 1 van de 10 beste kerstmarkten van Europa. Dat wil je met eigen ogen zien.

Kerstmarkt Oberhausen

In Oberhausen kun je kiezen uit 2 kerstmarkten. De eerste is op het oude marktplein en de tweede bij het winkelcentrum CentrO. Maar liefst 2x kans op een winterwonderland dus. Op het oude stadsplein verkopen 30 kraampjes handgemaakte producten, cadeautjes en lokale delicatessen, waaronder natuurlijk glühwein, Punsch en heiße Schokolade. Bij CentrO zijn er meer dan 150 houten kraampjes met meer dan 3 miljoen lampjes, 65.000 kerstversieringen en meer dan 4.000 kristallen.

Welke kerstmarkt vind jij een echte aanrader?

Samenwerking.