Buitenspelen voor oudere kinderen: 8 leuke ideeën

De voordelen van buitenspelen zijn eindeloos. De kids zijn lekker actief, avontuurlijk en vaak sociaal. Terwijl ze buiten spelen zijn ze lekker in de frisse lucht en maakt het lichaam in de zon vitamine D aan. Spelen in de natuur helpt daarbij tegen stress en draagt bij aan een goede bui. Zo helpt het ze om beter te slapen of zich beter te concentreren tijdens het maken van huiswerk.

Buitenspelen is dus belangrijk. Maar soms is het moeilijk om de kids te motiveren naar buiten te gaan. Maak buitenspelen nog aantrekkelijker met deze leuke ideeën voor actief plezier en lekker ravotten in je eigen tuin of in een park.

Huttenbouwwedstrijd

Verzamel een paar vrienden, geef elk team een zeildoek en wat haringen en laat ze hun eigen schuilplaats bouwen. Reik een prijs uit voor de stevigste of mooiste hut.

Nerf Gun strijd

Daag de kids uit voor een Nerf Gun War en ze zullen deze kans ongetwijfeld grijpen om wat tijd buiten door te brengen.

Trampoline

Het valt niet te ontkennen: kinderen van alle leeftijden zijn dol op trampolines. Kleine kinderen kunnen urenlang stuiteren van energie op een trampoline. Oudere kinderen genieten van spelletjes met ballen of trucjes zoals salto’s. Zelfs paps en mams vinden een trampoline leuk voor wat variatie in hun work-out. Trampolines kunnen vaak jarenlang gebruikt worden, waardoor het een goede investering in de buitenlucht is.

Koken op kampvuur

Veel kinderen zijn gefascineerd door vuur. Het is gezellig en magisch, maar ook gevaarlijk natuurlijk. Oudere kinderen zullen het leuk vinden om van papa of mama te leren hoe ze op een kampvuur moeten koken. Bijvoorbeeld tijdens een nachtje kamperen. Maar marshmallows roosteren boven de vuurkorf is ook al hartstikke leuk.

Hangmat

Niet veel kinderen kunnen een hangmat weerstaan. Voor kinderen die graag lezen of naar muziek luisteren is een hangmat de perfecte outdoor-accessoire. 

Leen een hond

Als je jouw oudere kinderen maar niet naar buiten krijgt, leen dan eens een hond. Er zijn genoeg websites waar je kan aanbieden om een hond uit de buurt uit te laten of een dagje op te passen en te spelen met een viervoeter.

Geocaching

De meeste kinderen houden van schatzoeken, maar voor oudere kinderen kan geocaching net een tikkie leuker zijn en ze motiveren om naar buiten te gaan. Je kan geocoaching zien als een wereldwijde schattentocht met je telefoon. Er zijn verschillende apps die je kunt gebruiken om een code te kraken of een geocache te vinden. Ook leuk om met het hele gezin te doen.

Walkie talkies

Je kunt zoveel plezier hebben met een walkie talkie! Bouw een geheime schuilplaats en communiceer vanuit je je schuilplaats via de walkie talkie. Ze zijn ook ideaal voor leuke spelletjes in het bos.