Budgetproof marketing? Ja, dat kan!

De wereld wordt steeds drukker, elke dag zijn er steeds meer mensen, meer innovaties, en meer bedrijven. Jij hebt misschien ook een innovatie om op de markt te brengen of je droomt er al jaren van om een eigen bedrijf te starten, maar je vraagt je altijd af of je met andere bedrijven kunt concurreren of hoe je jouw merk bekend kunt maken. Erger nog,  kan dat überhaupt als je op een budget bent? Ja, dat kan!

Misschien geloof je me nog niet, maar ik zal uitleggen hoe je op een budgetvriendelijke manier jouw merk meer zichtbaarheid kunt geven, met een offline en online marketingstrategie: met de juiste selectie relatiegeschenken van Camaloon.com/nl voor jouw budget én via social media.

Offline: producten bedrukken

Als je offline wilt beginnen, zijn er verschillende strategieën die je kunt gebruiken. Bijvoorbeeld, als je een bedrijf hebt waar je tastbare producten verkoopt: je producten moeten ergens in, toch? Dat is handiger voor jou en voor jouw klant! Denk dan bijvoorbeeld aan tassen of dozen met jouw logo erop, zo zullen je klanten je logo zien als ze jouw product ontvangen en zullen andere mensen het ook zien als je klanten er mee rond lopen. Zo is jouw merk meteen handig en goedkoop meer zichtbaar.

Je kunt ook op andere manieren offline meer zichtbaarheid krijgen. Zoals some good old fashioned relatiegeschenken. Je kunt de wereld rond gaan, je zal weinig landen vinden waar mensen meer van gratis extra´s houden dan in Nederland…. en bier! Het is dus ideaal om bijvoorbeeld een sleutelhanger te schenken die ook een flesopener is. Het is handig om je sleutels bij elkaar te houden, en je kunt waar je maar bent een biertje openen! Verder wordt het ook steeds warmer, en de parken zijn weer vol. Schenk je klanten dus een flesopener met jouw logo erop, zo kunnen zij zorgeloos van hun zomerdagen genieten, ze zullen aan je denken als ze hun biertjes open maken, en alle andere mensen in de park zullen met jaloezie de flesopener bekijken (met jouw logo) terwijl ze tobben met hun flessen.

Zo zijn er nog veel andere manieren om bedrukte producten te gebruiken voor jouw marketing strategie. Camaloon heeft het allemaal: T-shirts, tassen, mokken, wat je ook maar wil, en voor alle soorten budgetten, dus ook die van jou! Het is bovendien ook nog milieuvriendelijk om zulke geschenken te geven. Veel opties bij Camaloon zorgen er voor dat je klanten geen wegwerp items meer hoeven te gebruiken, en alle verpakkingen zijn van papier om te voorkomen dat er plastic afval is! Milieuvriendelijk en goedkoop meer zichtbaarheid, dat doen we in Nederland graag!

Online marketing

En, natuurlijk is online marketing anno 2021 onmisbaar. Alles op social media is zichtbaar, zorg er dus voor dat jouw merk bij de trend hoort! Hier zijn de mogelijkheden ook eindeloos. Je kunt bijvoorbeeld altijd nieuwe producten of aanbiedingen adverteren, zodat al je (potentiële) klanten ervan op de hoogte zijn en meteen hun kans zullen grijpen! Het is tegenwoordig ook erg populair om een prijstrekking via social media te doen. Dit doe je door een prijs aan te bieden, zoals één van je producten of een relatiegeschenk, de voorwaarden om aan de trekking mee te doen zijn bijvoorbeeld vrienden op de advertentie te ´taggen’, of de advertentie zelf op hun profiel te plaatsen. Zo krijg je meteen meer online zichtbaarheid en combineer je het met offline zichtbaarheid door de selectie van de prijs. 

Geloof je me nu? Het enige wat budgetvriendelijke marketing nodig heeft is creativiteit. Waar wacht je dan nog op? Begin vandaag met je bedrijf, of breid het nog verder uit, en maak van jouw droom een realiteit.