Buitenspeelgoed: zo houd je het budgetproof

Klaar om plezier te maken in je achtertuin met het mooie weer in het vooruitzicht? In een tijd van smartphones en videogames is speelgoed dat met een gezonde dosis frisse lucht komt misschien wel het allerleukste cadeau om te geven. Hoewel buitenspeelgoed best prijzig kan uitpakken, voorkom je met deze tips die ik samen met Lobbes.nl verzamelde dat je té veel geld uitgeeft aan toys voor buiten.

Weet wanneer buitenspeelgoed goedkoper wordt

Weet jij wanneer je speelgoed voor mooi weer het beste kunt kopen? Als jij en je kinderen kunnen wachten, blijkt dat volgens onderzoek in augustus te zijn. Dat is het moment waarop winkeliers de schappen willen opruimen om plaats te maken voor de nieuwe herfstcollectie. Dat betekent dat je tegen die tijd de beste deals vindt voor zomerspeelgoed, zoals zwembadjes of ander waterspeelgoed.

Is het ’t waar? Prijzen vergelijken

Als je niet zo lang kunt wachten, is het de moeite waard om op zijn minst te weten wat een redelijke prijs is voor het buitenspeelgoed dat je op het oog hebt. Met andere woorden; je zult moeten weten wanneer een prijs een goede deal is. Vergelijk verschillende aanbieders bijvoorbeeld via sites als KiesKeurig of Beslist.

Welke buitenspeelgoed is het geld waard?

Het is altijd een goed idee om wat tijd te nemen om te onderzoeken welk buitenspeelgoed het hoogst scoort. Daarnaast kan het nuttig zijn om recensies te lezen om een miskoop te voorkomen of juist een aankoopbeslissing te bevestigen. Zo bevordert Gravitrax speelgoed van Ravensburger bijvoorbeeld de creativiteit en het technisch inzicht van kids, lees je in de reviews van enthousiaste ouders.

Speelgoed scoren op Marktplaats, Facebook of de Koningsdag vrijmarkt

Overweeg ook eens om een tweedehands buitenspeelgoed aan te schaffen. Je zult merken dat je al snel een goede deal scoort. Dus, als je het niet erg vindt speelgoed aan je kids te geven met lichte gebruikerssporen, dan zal een rondje Markplaats, Facebookgroepen of de Koningsdag vrijmarkt veel opleveren! Zorg er wel altijd voor dat je speelgoed goed schoonmaakt voor gebruik. En er kan meer in de wasmachine of vaatwasser dan je denkt ;).

Oud’ speelgoed opnieuw ontdekken

Gebruik het buitenspeelgoed dat je al hebt op een andere manier. Het meeste ‘oude’ speelgoed heeft alleen een nieuw perspectief nodig om weer leuk gevonden te worden. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig iets nieuws toevoegen aan een speeltje zonder geld uit te geven. Een oude zandbak wordt bijvoorbeeld weer helemaal leuk met nieuwe emmertjes, eiderdozen of tupperware-bakjes om zandkastelen te maken. Ook een goed idee: stop speelgoed waar de kinderen op uitgekeken raken een tijdje weg. Wanneer je het speelgoed terugbrengt, leg het dan op een andere plek neer.

Creëer je eigen buitenspeelgoed

In plaats van geld uit te geven aan fancy buitenspeelgoed, kunnen veel goedkope spullen die je misschien al in huis hebt gemakkelijk omgetoverd worden tot zomerspeelgoed. Plastic bakken en babybadjes kunnen bijvoorbeeld dienst doen als kleine zwembaden, zandbakken en watertafels. En sproeiers en sponzen worden bij warm weer ineens fantastisch speelgoed voor een klein budget.

Speelgoed voor buiten kan ook binnen

Tot slot: bedenk bij de aanschaf van speelgoed goed of je het ook binnenshuis kunt gebruiken. Zo kan er ook tijdens de wat frissere maanden mee gespeeld worden en is het zijn geld al sneller waard.