Budget barbecuerecept dat ook bij regen je BBQ redt

Al dagen van tevoren swipen je vingers steeds automatisch naar het weerbericht op je telefoon. Je kunt het niet helpen. Het zonnetje zal je toch niet in de steek laten tijdens jouw barbecue? De weersvoorspellingen zien er niet per se heel florissant uit. De slimme barbecue’er zorgt dan voor een Plan B. Ook wel een Plan Binnen eten en koken. Zoals bijvoorbeeld met dit recept voor een vispakketje dat net zo lekker is van de barbecue als uit de oven of van het fornuis.

Dit recept kun je supermakkelijk voorbereiden, of zelfs in elkaar flansen terwijl je gasten aan de tuintafel van hun drankje nippen. Je vispakketje samenstellen is namelijk in een paar minuutjes gepiept. Zo blijft er genoeg tijd over om bij te kletsen, proosten en lachen in de tuin.

Voor: 4 personen Bereidingstijd: 5 minuten Baktijd: 20 minuten Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Ingrediënten barbecue-visrecept

Dit heb je nodig voor de vispakketjes:

  • 4 stukken koolvis
  • Italiaanse kruiden
  • Verse tijm
  • 2 citroenen
  • 2 limoenen
  • Olijfolie
  • Peper & zout
  • Aluminiumfolie
  • Bakpapier

Stap 1 – Rasp 1 citroen (alleen het gele gedeelte van de schil, het witte is bitter) helemaal kaal. Snijd de citroenen en limoenen dan alle 4 in schijfjes. Scheur een stuk aluminiumfolie van de rol en leg hier bakpapier bovenop. Zorg ervoor dat het geheel groot genoeg is, zodat je er een stuk koolvis in kunt inpakken.

Stap 2 – Leg een aantal schijfjes citroen en limoen naast elkaar op het bakpapier. Hoeveel je er nodig hebt, is afhankelijk van hoe groot de koolvis is die je in het pakketje doet. Door de combinatie van citroen én limoen, krijg je straks per hap vis een andere smaaksensatie. Yum!

Stap 3 – Nu is het een kwestie van stapelen. Bovenop de citroen- en limoenschijfjes leg je de koolvis. Deze besprenkel je met een beetje olijfolie, de citroenschilletjes en Italiaanse kruiden. Heb je nog schijfjes over? Leg deze dan op de vis. Bovenop komen de takjes tijm. En vergeet peper en zout niet!

Stap 4 – Bijna klaar. Pak de vis in en rol de folie aan de zijkanten op. Waarom rollen? Zodat je ‘m straks zorgvuldig kunt openmaken, zonder dat de hele tuintafel onder zit.

Stap 5 – Het vispakketje is in 15 minuten gaar op de barbecue. Valt je barbecue letterlijk in het water door een regenbui? Dan kun je het pakketje ook 20 minuten in de oven stoppen of 20 minuten op middelhoog vuur met de deksel op de pan op ’t fornuis zetten. Maak er een écht barbecuegerecht van in combinatie met een maïskolf (natuurlijk mét zout en boter) en een frisse salade. Smikkelen maar!

Deze blog schreef ik origineel voor AO.nl en Etna en werd eerder op AO.nl/life gepubliceerd.