Brillentrend lente/zomer 2018: Scandinavische monturen | 2 nieuwe, betaalbare merken

Ik moet inmiddels denk ik toegeven dat ik een beetje een brillenverslaving heb. Een bril maakt namelijk echt je outfit (af). Meer nog dan een tasje of een paar fancy laarsjes. Tenminste, dat vind ik. Een bril kan echt de show stelen en ik krijg regelmatig complimentjes over mijn brillen.

Een ding is zeker: over de nieuwe brillenmerken van Specsavers – het Deense merk DAY Birger et Mikkelsen en SCANDIMANIA (eigen merk) – ga je geheid complimentjes ontvangen! Én ze zijn, niet geheel onbelangrijk, lekker betaalbaar. Verkrijgbaar vanaf 139 euro voor 2(!) monturen. Zo is high-fashion voor iedereen een stuk toegankelijker.

Hier draag ik DAY 12 van DAY Birger et Mikkelsen (2 brillen voor €169).

Wat zijn de brillentrends voor lente en zomer 2018?

Net als met kleding, zijn brillen ook aan trends onderhevig. Ik volg de brillentrends dan ook op de voet. Dit seizoen ga je voor minimalisme, vintage en bohemian vibes als je de meest trendy bril op je neus wilt schuiven. In de Scandinavische brillencollecties van DAY Birger et Mikkelsen en SCANDIMANIA zie je van alle 3 de trends iets terug, maar minimalisme neemt denk ik toch wel de overhand. In totaal zijn er 28(!) Scandinavische damesmonturen aan de collectie toegevoegd.

“De spring/summer ’18-collectie van Specsavers draait om Scandinavisch minimalisme, zachte pasteltinten en antiek goud, zilver en brons.”

Ik heb 2 favorieten van Specsavers ontvangen (zonder sterkte) om te passen, en ik moet zeggen dat die met schildpadprint (dat me een beetje doet denken aan tijgerprint) echt hélemaal mijn ding is, maar dat ik stiekem onverwachts ook verliefd werd op een pastelkleurtje. Terwijl de meeste brillen die ik vaak draag juist wel een donker accent hebben (met mijn blonde haar oogt het al snel ‘bleekjes’). Ik heb de rest van de collectie bekeken in de winkel en ik moet zeggen dat ik zelden collecties heb gezien waarvan ik zoveel brillen direct wilde passen!

DAY Birger et Mikkelsen brillen

“Het Deense modemerk DAY Birger et Mikkelsen is sinds 1997 te vinden op de catwalks. Oprichter Keld Mikkelsen bracht meer dan een decennium door in Azië, waar hij vele materialen, texturen en ontwerptechnieken bestudeerde om later in zijn designs toe te passen. Zijn stijl – een chique silhouet in combinatie met etnische details – is nu vertaald naar een collectie damesmonturen met vintage glamour en een bohemian vibe, gecombineerd met Scandinavische eenvoud.”

Hier draag ik de Spescavers Humppa (€139 voor 2 brillen) uit de Scandimania-collectie.
Beeld: Specsavers.

SCANDIMANIA brillen

“De in-house ontworpen SCANDIMANIA collectie is ontstaan vanuit een toenemende behoefte aan eenvoud en (innerlijke-) rust. Dé tegenhanger van steeds groter, luider en opvallender. De collectie is minimalistisch, maar vakkundig ontworpen en er komen veel neutrale tonen en chique details in terug.”

Dus, is het binnenkort tijd voor een nieuwe bril? Mag je van je verzekering weer een bepaald bedrag besteden of heb je gespaard voor een nieuw montuur? Check deze nieuwe Scandinavische collecties. Love ‘em!