Beter voor je huid zorgen? Start met deze tips!

Wil je de kwaliteit van je huid verbeteren? Of merk je dat je wel een goede skincare wil hanteren, maar dat je niet goed weet hoe je het moet aanpakken? Dan heb je een stappenplan nodig om hieraan te beginnen. Dit zijn onze tips!

Grondige routine: Korean skincare

Een goede routine is het halve werk. En dat betreft een grondige routine, die je consequent toepast. Je huid heeft namelijk baat bij ritme en regelmaat, ook wat betreft de verzorging. Heb je al eens van Korean skincare gehoord? Dit is in het westen sterk in opkomst. En dat is niet zonder reden: het gaat om een complete, allesomvattende huidverzorging, waarbij je je huid precies geeft wat het nodig heeft. De volledige Korean skincare routine bestaat uit tien stappen, waaronder reinigen, exfoliëren en hydrateren. Probeer deze routine eens uit en zie of het iets voor jou is! Als tien stappen net wat veel is, kun je in ieder geval het merendeel toepassen. Zo zijn reiniging en hydratatie erg belangrijk: denk hier iedere dag aan.

Kwalitatieve producten

Verzorg je huid niet zomaar met het eerste product dat je tegenkomt, maar kies altijd voor kwalitatieve verzorgingsproducten. Dit heeft namelijk echt een meerwaarde, omdat je kunt vertrouwen op de werking. Bij Korean skincare, waar we het hierboven al over hadden, speelt dit ook een hoofdrol. Gebruik bijvoorbeeld een serum of crème van Beauty of Joseon, om je huid te voeden en verbeteren. En zo zijn er allerlei producten om aan te denken.

Luister naar je huid

Luister goed naar wat jouw huid nodig heeft. Dit is voor iedereen namelijk weer anders. Een routine of product kan voor de een heel effectief zijn, maar voor de ander juist totaal niet. Daarom is er ook niet één oplossing te vinden. Leer je huid kennen en voel bijvoorbeeld goed aan wanneer de nadruk op reiniging moet liggen, of juist op het voeden van specifieke uitgedroogde plekjes. Als je last hebt van acne of andere onzuiverheden, is hier ook extra aandacht bij nodig.

Routine volhouden

Als je eenmaal hebt gevonden welke producten en routines voor jou zijn bedoeld, is het nog zaak om het gebruik ervan vol te houden. Wijk het liefst geen enkele dag af van je verzorging, want dit kan meteen een negatieve uitwerking op je huid hebben – zeker als je een gevoelige huid hebt. Het moet echt in je ritme zitten: door er een gewoonte van te maken, weet je niet meer beter en is het geen enkele moeite. Zeker als je eerder nog niet veel bezig was met huidverzorging, is dit even een omslag. Maar bedenk je: het is het meer dan waard, want een goede en gezonde huid is wat je gelukkig maakt. Daar moet je wel het nodige werk voor verrichten!

Verzorgen van buiten en van binnen

Verzorg je huid van buitenaf en van binnenuit. Met de juiste verzorgingsproducten kom je een heel eind, maar ben je er nog niet. Gezond eten, veel water drinken en goed slapen: het draagt allemaal bij aan de uitstraling van je huid. En ook hier geldt weer: zodra je de teugels laat vieren, kan je huid al snel achteruit gaan. Daarom moet je soms misschien wat streng voor jezelf zijn – in ruil voor de glowy huid van je dromen.