Betaal minder voor je autoverzekering in 3 stappen

Ik sjees het hele land door met mijn busje met roze wielen. Paddy de Caddy en ik zijn dikke mik. Je kan ons niet missen! Wilde ik eerst nooit iets van een auto weten, nu ik voor mijn werk het hele land doorkruis, kan ik niet zonder. Een autoverzekering is een must, maar ook dát kan budgetproof. Zo betaal je minder voor je autoverzekering in 3 simpele stappen.

Vind uit welke dekking je nodig hebt

Veel Nederlanders zijn ‘over-verzekerd’ want, better safe than sorry. Natuurlijk moet je er zeker van zijn dat je verzekering goed bij jouw auto en je rijgedrag past. Maar meer meeverzekeren dan nodig, kost geld. Voor welke dekking je gaat hangt meestal af van het bouwjaar en de waarde van je auto.

WA-verzekering
Een Wettelijke Aansprakelijkheids-verzekering (WA) geeft je beperkte dekking. Hierdoor is het een goedkope autoverzekering, dé goedkoopste. Wanneer je schade aan een andere auto veroorzaakt wordt dit vergoed, maar wanneer jouw auto ook schade heeft, moet je dit zelf betalen.

WA beperkt casco
Deze autoverzekering is een tikkie duurder, maar verzekert logischerwijs ook meer. Wanneer je schade maakt wordt zowel de schade aan jouw eigen auto vergoed die is ontstaan door brand, diefstal, storm en ruitbreuk. Maar let op: bij een botsing die je zelf hebt veroorzaakt, wordt de schade niet vergoed.

All-risk
De naam zegt het al: een all-risk verzekering verzekert je voor alle risico’s. Je krijgt zowel schade aan andere auto’s als je eigen vergoed.

Tip: is je auto jonger dan 4 jaar oud? Dan kiezen de meeste mensen meestal voor all-risk.

Arm autootje.

Onwijs bedankt hè, superchic om deze deuk – maar geen briefje – achter te laten.

Zou deze persoon niet verzekerd zijn geweest?

Pak je huidige autoverzekering erbij

Hoe kan je nou bepalen of je goedkoper of beter uit bent wanneer je jouw huidige verzekeringsgegevens en bijbehorende voorwaarden niet bij de hand hebt? Juist, dat gaat niet. Doorzoek het dashboardkastje en je mailbox! Het is uiterst belangrijk om te weten waarvoor je nu verzekerd bent. Je wilt op z’n minst weten hoeveel je nu betaalt en voor welke diensten.

Is je auto bijvoorbeeld ouder, inmiddels al gepokt en gehavend? Dan wil je misschien wel wisselen van all-risk naar WA-verzekerd.

Als u uw huidige plan niet voor de deur hebt, hoe kunt u dan weten hoe u uw autoverzekering kunt verlagen? Daarom moet u weten hoe uw huidige beleid eruit ziet. Ga er door het dashboardkastje naar zoeken, controleer uw bestanden of bel uw verzekeringsmaatschappij.

Shop voor jouw budgetproof verzekering

Tegenwoordig mag je bij de meeste verzekeringen overstappen wanneer je wil. Is jouw verzekering nog van de oude stempel? Dan kan je van verzekering wisselen na de contractduur (meestal 1 jaar).

Zoals ik altijd zeg: vergelijken is de sleutel tot budgetproof vaste lasten! Zo ook bij je autoverzekering. Zoek een vergelijkkingssite met een groot aanbod verzekeringen en scoor zo een flinke besparing.

Let goed op de premie van je autoverzekering bij het vergelijken. Maar ook op de voorwaarden. Denk aan eigen risico en vervangend vervoer bij schade.

Wissel je van verzekeraar? Dan krijg je vaak ‘voorlopige dekking’ en mag je direct de weg op. Je hoort binnen een aantal dagen of de nieuwe verzekeraar jou en je autootje heeft geaccepteerd.

Extra bespaartips voor je autoverzekering:

  • Betaal je premie per jaar. Heb je genoeg geld op de rekening staan? Vink dit vervelende bedrag in 1x af. Bij sommige verzekeraars krijg je korting wanneer je de premie in z’n geheel betaalt.
  • Een hoger eigen risico betekent een lagere autopremie. Het kan je flink wat besparen als je geen schade rijdt. Zeker wanneer je (om terugval in schadevrije jaren te voorkomen) schades liever zelf betaalt.

Artikel i.s.m. geld.nl