Besparen op je zorgverzekering. Hoe doe je dat?

Nu het einde van het jaar weer rap nadert, is het slim om alvast na te denken over je zorgverzekering. Je weet, ieder jaar mag je wisselen als dat beter of voordeliger is. De vaste kosten per maand zijn in de meeste huishoudens al hoog genoeg en dan stijgt de premie voor zorgverzekeringen ook nog eens jaarlijks. Toch is het mogelijk om te besparen op de vaste kosten door slim om te gaan met je zorgverzekering. In dit artikel vind je een aantal tips die je helpen te besparen op de zorgverzekering.

Gastartikel.

1.   Bespaar op je basisverzekering

De premie voor de basisverzekering is vastgesteld door de overheid. Deze kun je zelf niet wijzigen door andere zorg te kiezen, maar je kunt wel zelf je eigen risico te bepalen. Standaard betaal je € 385,- eigen risico als je wat overkomt. Dit kun je omhoog schroeven naar € 885,- per jaar. Doordat je meer risico neemt, daalt wel de maandelijkse premie. Hierdoor bespaar je per jaar € 276,- als je niets overkomt. Let hierbij wel op dat als je wat overkomt je zelf wel € 885,- moet betalen. Denk dus voordat je deze keuze maakt goed na of je wel echt zo gezond bent of dat risico wilt lopen als je een ongeluk(je) krijgt.

2.   Slim omgaan met de aanvullende verzekering

Veel Nederlanders zijn aanvullend verzekerd voor verschillende zaken. Denk hierbij aan een tandartsverzekering of fysiotherapie. Allereerst moet je je afvragen of je niet verzekerd bent voor zorg waar je geen gebruik van maakt. Is dit niet het geval, dan is het handig om te checken of je wel genoeg gebruikmaakt van de zorg om hier maandelijks een bedrag voor opzij te zetten. Neem bijvoorbeeld de tandartsverzekering. Als je alleen jaarlijks of halfjaarlijks voor een consult gaat, kun je de tandartskosten beter niet meeverzekeren. De premie overtreft de kosten van de tandarts in dat geval.Ga je vaker naar de tandarts voor een grotere ingreep? Bekijk dan welke aanvullende verzekering voor jou het beste past.

Wisselen zorgverzekering tips 1

3.   Vergelijken en overstappen

Door jaarlijks over te stappen van verzekeraar blijf je gebruik maken van het scherpste aanbod. Hierdoor scheelt dit je al behoorlijk wat centen per maand. Overstappen kan eenvoudig via een vergelijkingssite voor het vergelijken van je zorgverzekering. Op Poliswijzer.nl bijvoorbeeld kun je snel en eenvouding je zorgverzkering vergelijken en overstappen. Zo weet je zeker dat je profiteert van het voordeligste tarief. En dat geldt ook voor andere verzekeringen trouwens. Heb je bijvoorbeeld een auto? Ook hier kun je op besparen door je autoverzekering te vergelijken.