Besparen op printkosten? Zo pak je dat aan

Bij veelvuldig printen valt er relatief veel te besparen door de juiste keuzes te maken. Als je niet goed uitkijkt, lopen de kosten namelijk hoger op dan je had verwacht. Printen is niet goedkoop. Denk alleen maar aan het kopen van cartridges en toners. Dit kost al gauw tientallen euro’s. Om over papier nog maar te zwijgen. In de huidige tijd doe je er natuurlijk alles aan om wat extra geld te besparen. Gelukkig behoort printen tot één van die variabele kosten die je eenvoudig aan kunt pakken. Wil jij dolgraag besparen op de maandelijkse printkosten? Dat moet zeker lukken met behulp van de volgende tips.

Kies voor huismerk cartridges

Cartridges zijn niet goedkoop. Zeker niet als je veelvuldig print. Een kleine cartridge is zo op. Besparen moet dan ook vooral vanuit deze hoek komen. Gelukkig zijn hier verschillende manieren voor. Begin bij het zoeken van de juiste cartridges. Weet je dat je voor jouw printer hp 301 of hp 301XL cartridges nodig hebt? Bekijk dan snel het volledige aanbod en beoordeel de prijsverschillen.

De prijzen lopen sterk uiteen per merk. Wees je ervan bewust dat alle cartridges zijn getest en meestal universeel werken. Ze zijn dus compatibel met vrijwel iedere printer. Je kunt dan ook veel besparen door voor een huismerk te kiezen of voor een kwaliteitsmerk dat op dat moment in de aanbieding is.

De juiste printer kopen

Een printer kopen is tegenwoordig niet altijd gemakkelijk. Het kan lastig zijn om je door het enorme aanbod heen te worstelen. Daarom is het verstandig om je van tevoren goed in te lezen en voor jezelf op een rijtje te zetten wat je allemaal nodig hebt en verlangt van jouw printer.

Niet iedere printer is namelijk even geschikt voor jouw situatie. Je kunt veel geld besparen door enkel te kijken naar wat je nodig hebt en alle printers die allemaal andere extra’s bevatten links te laten liggen. Print je bijvoorbeeld nooit in kleur? Kies dan voor een monoprinter. Zo bespaar je al snel tientallen euro’s op de aankoop van de printer. Ook wanneer je enkel print en verder geen andere opties nodig hebt, kan je heel veel extra geld besparen. De meest uitgebreide printer is zeker niet altijd de beste keuze. Dit hangt helemaal af van jouw eigen situatie en persoonlijke wensen.

Print alleen de tekst

Print je regelmatig hele webpagina’s uit? Dan neemt een printer meestal automatisch ook de afbeeldingen mee. Dit is superzonde. Door deze afbeeldingen mee te nemen, verbruikt de printer namelijk extra veel papier en inkt. Je kunt veel besparen door simpelweg de tekst over te nemen en al het onnodige over te slaan. Gelukkig is dit een optie die bij de meeste printers al zelf wordt aangegeven.

Je kunt er eventueel ook voor kiezen om een document zelf printvriendelijk te maken. Dit kost even wat meer werk, maar zo bespaar je wel eenvoudig op de grootste kosten. Verwijder hierbij de afbeeldingen en print enkel de broodnodige teksten uit.