Besparen op energie met de buren

Besparen op de vaste lasten willen de meeste mensen wel. Het is tenslotte veel leuker om je geld op te sparen voor bijvoorbeeld een vakantie of een andere grote uitgave, dan het uit te geven aan vaste lasten zoals uw energierekening of verzekeringen. Samen met Overstappen.nl vertel ik je alles over een interessant initiatief waarmee je samen met je buren kunt besparen op energie.

Huh, op energie besparen met de buren?

In Groningen zijn een aantal ondernemers een mooi initiatief begonnen: het gezamenlijk besparen op energie. In eerste instantie willen de ondernemers in kaart brengen wat de energieslurpers zijn, om vervolgens actie te ondernemen en deze energieslurpers efficiënter te gaan gebruiken. Met het geld dat ze hiermee besparen, zullen de ondernemers investeren in andere manieren om energie te besparen. Dit initiatief is natuurlijk een goed voorbeeld voor heel Nederland.

Wil je ook besparen op energie? Richt dan een collectief op samen met de buren! Naast dat je goede tips met elkaar kunt uitwisselen, kun je natuurlijk ook met zijn allen energie vergelijken en samen voor de beste deal gaan. Vaak kunnen energiekosten hierdoor flink dalen, en dit geld zou je bijvoorbeeld ergens anders aan kunnen besteden of collectief in de VvE stoppen. Uiteraard is een ander voordeel van zo’n collectief dat ook de aanschaf van zonnepanelen of een warmtepomp een stuk goedkoper zijn als je dit samen met de buren doet.

jong leren omgaan met geld

Vaste lasten vergelijken

Het opstarten van een collectief met de buren is dus de ideale manier om op energie te besparen en meer geld over te houden aan het einde van de maand. Daarnaast is het natuurlijk beter voor het milieu, en kan het je nog weleens gezellig contact met je buurtgenoten opleveren!

Wil je nóg meer besparen? Vergelijk dan ook eens de kosten van andere vaste lasten online. Zo kun je naast energie, ook verzekeringen zoals de zorg- of uitvaartverzekering vergelijken en ontdekken bij welke verzekeraar je de beste voorwaarden en premie krijgt.