Besparen op abonnementen: handige tips!

Abonnementen stapelen zich vaak op: eentje voor telefoon, een paar voor series en films, misschien ook voor audioboeken, en wie weet wat nog meer. Voor je het weet, tikken die maandelijkse kosten lekker aan. Het lijkt misschien niet de eerste plek waar je zou kijken om geld te besparen, maar al die abonnementen kunnen samen best een flinke duit kosten. Meer dan je misschien beseft of wilt. Ben jij ook op zoek naar manieren om te besparen op je abonnementskosten? Hier zijn een aantal handige tips!

Mobiele telefoon abonnement

Er zijn een aantal tips om minder uit te geven aan je mobiele abonnement. Je zou allereerst de aanbiedingen van verschillende providers in de gaten kunnen houden. Stap over over als je ergens anders goedkoper uit bent en je contracttijd erop zit. Kijk ook goed naar welke bundel je kiest; teveel betalen voor een te grote bundel is zonde, maar buiten je bundel gaan is al helemaal duur. Apps als Whatsapp en Skype kunnen je een hoop besparen op belminuten en smsjes. Probeer ook zoveel mogelijk via wifi te internetten om je datagebruik te drukken. Check vervolgens of je provider ongebruikte data laat meenemen naar de volgende maand. En wat dacht je van een esim card? Op die manier kun je ook besparen op je abonnement als je in het buitenland bent.

Thuis abonnement

Naast de overstap op een eSIM for The Netherlands om te besparen op je mobiele abonnement, kun je ook maandelijks besparen op de kosten voor internet en tv. Het loont zeker om even goed naar dit abonnement te kijken. Met de prijzen die elk jaar wel lijken te stijgen door inflatie, zou je je huidige situatie eens onder de loep moeten nemen om te kijken of overstappen voordelig kan zijn. Door elk jaar naar een nieuwe provider over te stappen, kun je vaak gebruikmaken van leuke welkomstkortingen en aanbiedingen. Dit kan behoorlijk schelen op je rekening. Het overstappen zelf is vaak zo gepiept met de hulp van vergelijkingssites waarmee je de beste deal kunt vinden. Daarnaast bieden veel nieuwe providers een overstapservice aan. Let wel op eventuele opzegtermijnen en kosten als je eerder weg wilt dan gepland. En wil je stiekem niet wisselen van provider? Bel toch maar even naar de klantenservice dat je wilt overstappen, dan krijg je vaak ook korting bij je huidige provider. Wel zo fijn!

Energie abonnement

Energie neemt vaak een flinke hap uit je budget, maar gelukkig kun je daar ook best op besparen. Elk jaar even de energieprijzen checken en overstappen naar een goedkopere aanbieder kan al een hoop schelen. Ook kun je je energierekening omlaag krijgen door je huis beter te isoleren of zonnepanelen te installeren.

Er zijn dus genoeg manieren om te besparen op abonnementen. Ga vandaag nog aan de slag en geniet van een lagere rekening.