Ben jij als ondernemer al verzekerd voor rechtsbijstand?

Als ondernemer komt er heel wat op je af. Je moet zorgen dat je een mooie klantenkring opbouwt, vervolgens moet je deze klanten zo goed mogelijk helpen en wanneer er een probleem voordoet, moet je dit op de juiste manier zien af te handelen. Daarnaast moet je zorgen dat je administratie op orde is omdat je anders met de Belastingdienst in conflict raakt. Gelukkig hoef je als ondernemer niet alle risico’s maar over je heen te laten komen. Je kunt je namelijk tegen tal van zaken beschermen.

Een verzekering waar ondernemend Nederland veel baat bij heeft, is de rechtsbijstandsverzekering van Univé. Deze verzekering stelt je in staat om op ieder gewenst moment de hulp van een jurist in te schakelen zodat je geen dingen doet waar je later spijt van krijgt. Wij laten je graag zien wat deze verzekering precies inhoudt.

Een conflict professioneel oplossen

Uiteraard streef je ernaar om je klanten zo goed mogelijk te helpen, maar wie werkt maakt fouten. Het is daarom goed om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Stel bijvoorbeeld dat jij een overeenkomst moet tekenen met een van je klanten maar je vertrouwt het document niet helemaal. Je gevoel zegt dat er iets niet in de haak is. Als je een rechtsbijstandsverzekering hebt, kun je in dit geval even contact opnemen met je verzekeraar om het contract door een jurist na te laten kijken. Je kunt op die manier alle addertjes onder het gras vinden en waar nodig aanpassingen voorstellen. Zo smoor je kleine problemen in de kiem en voorkom je dat je later met forse problemen te maken krijgt. Ook richting de klant is dit verstandig. Het straalt namelijk een stukje professionaliteit uit en dat wordt door klanten zeer gewaardeerd.

Incidenteel juridische hulp nodig? 

Het kan zijn dat je bedrijf vrijwel nooit de hulp van een jurist hoeft in te schakelen. In dat geval is het wellicht overbodig om je doorlopend te verzekeren voor rechtsbijstand. In dat geval is het interessant om te weten dat je ook juridisch advies en rechtshulp kunt krijgen via rechtshulp on demand via Univé. Je sluit voor deze dienst een eenmalige verzekering af door naar de site van deze verzekeraar te gaan. Hier vind je een vragenlijst om te bepalen welke jurist jij nodig hebt. Is dit eenmaal duidelijk, dan krijg je een offerte te zien. Ga je akkoord met de kosten van de dienstverlening, dan kun je gelijk in contact treden met je jurist. Deze zal er vervolgens alles aan doen om te zorgen dat jouw probleem tot een goed einde gebracht wordt. Op deze manier kun je samenwerken met een goede jurist, zonder verdere verplichtingen aan te gaan. 

Probeer het eens

Wil je weten wat het voordeel is van de mogelijkheid om een jurist in te schakelen? Probeer dan rechtshulp on demand een keer. Bevalt dit je? Dan kun je later altijd nog een rechtsbijstandsverzekering afsluiten. Vergeet in dat geval niet om ook de aanvullende pakketten even te bekijken om je verzekering te personaliseren.