Autoverzekering en uitbreiding met pechhulp: wat zijn de verschillen?

Wil je jouw auto verzekeren, maar twijfel je er nog over of je hier ook extra pechhulp bij wilt hebben? Sommige mensen kiezen ervoor om alles bij losse aanbieders aan te gaan, terwijl anderen het gemak van één contactpersoon willen ervaren. Het kan echter lonen om de verzekering in combinatie met pechhulp af te sluiten. Je hoeft dan immers nergens meer over na te denken. Om te voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt, is het aan te raden om eerst te weten wat de grootste verschillen zijn. 

Iedere verzekering kent zijn dekking

Laten we als eerste beginnen met de normale autoverzekering. Dit is de verzekering die iedereen af moet sluiten bij het kopen van een auto. Zonder een goede verzekering mag je namelijk niet de weg om. Het gaat hierbij minimaal om een WA-verzekering, waarmee de schade aan derden is vergoed tijdens een ongeval. Deze is verder uit te breiden met het vergoeden van de schade aan jouw eigen auto door invloeden van buitenaf of zelfs als jij het ongeluk veroorzaakt hebt. Het hebben van een goede dekking kan jou hoge kosten besparen, terwijl je wel kan blijven genieten van jouw auto. 

De aansprakelijkheid is het minimum

Er zijn dus meerdere opties mogelijk als het gaat om een gewone autoverzekering. De WA-verzekering is de aansprakelijkheid, die dus door de wet verplicht is gesteld. Het is de minst uitgebreide en goedkoopste oplossing. Voor veel mensen is dit ook voldoende, omdat iedereen deze verzekering heeft en je vaak de schade via de tegenpartij vergoed krijgt. Als je vaak op de weg te vinden bent of een gloednieuwe auto hebt aangeschaft, kan een uitgebreidere variant de uitkomst bieden. Denk bijvoorbeeld aan een allrisk verzekering, waarbij alles is gedekt en je ook als schuldige niet voor torenhoge kosten staat. 

Hulp bij pech onderweg 

Je kan ook pechhulp verzekeren als je dit wenst te hebben. Het is een aanvullende optie, die je pas aan kan geven als je een WA-verzekering afsluit. Je bent hierbij verzekerd voor pech onderweg. Zodra je een professional belt, word je geholpen op locatie. Je staat liever niet midden in de nacht stil op een landweg, zonder dat er iemand te bereiken is. In dit geval ben je binnen een korte tijd geholpen en voorkom je dat je lang moet wachten om de juiste hulp te krijgen. Of heb je voldoende ervaring, gereedschap en onderdelen bij de hand om reparaties uit te voeren? Dat geldt maar voor weinig mensen.

De voordelen van pechhulp

Maar wat zijn dan echt de voordelen van deze variant ten opzichte van een eenvoudigere autoverzekering? Als eerste is er de snelheid waarmee je geholpen wordt. Als je een verzekering zonder pechhulp hebt, kan het zomaar zijn dat je pas een volgende dag terecht kan bij een professional. Terwijl je juist zo snel mogelijk weer de weg op wilt. Ook heb je te maken met een kostenefficiëntie. Je betaalt namelijk niet meer voor de diensten. Dit zit namelijk in de verzekering.