8 supersimpele tips om deze winter te besparen

De winter komt eraan, dat betekent dat het tijd is om na te denken over hoe je geld kunt besparen tijdens de koudste maanden van het jaar. Van het lager zetten van de verwarming tot het maken van je eigen kerstcadeaus, er zijn genoeg manieren om te besparen. Hier zijn 8 tips om je op weg te helpen. Lees snel verder en begin vandaag nog met besparen.

1. Koop een programmeerbare thermostaat

Met een programmeerbare thermostaat kun je de temperatuur in je huis automatisch verlagen als je er niet bent, wat een aanzienlijke besparing op je verwarmingsrekening kan opleveren.

2. Laat de zon binnen

Open overdag je gordijnen en laat de zon naar binnen schijnen. De natuurlijke warmte van de zon helpt de kou in je huis weg te nemen, en je hoeft minder te stoken in huis.

3. Kleed je in laagjes

In plaats van de verwarming hoger te zetten, trek je een trui of een andere laag kleding aan om warm te blijven. Je zit dan comfortabeler, en je hoeft minder geld uit te geven aan stookkosten.

4. Sluit tocht af

Kijk goed naar je ramen en deuren om te zien of er plekken zijn waar warme lucht uit je huis ontsnapt. Zo ja, dicht ze dan af met tochtstrips of kit om warmteverlies te voorkomen. 

5. Gebruik ruimteverwarming verstandig

Ruimteverwarmers kunnen een goede aanvulling zijn op de verwarming van je huis, maar ze kunnen ook een grote bron van energieverspilling zijn als ze verkeerd gebruikt worden. Gebruik een kachel alleen als je in de kamer bent, en zet hem uit als je weggaat.

6. Verlaag de temperatuur van de boiler

Net als bij je oven, kun je door je boiler op een lagere temperatuur te zetten het energieverbruik verminderen en je energierekening verlagen.

7. Isoleer de boiler ook

Behalve je boiler op een lagere temperatuur zetten, kun je hem ook isoleren om het energieverbruik en de kosten verder te verlagen. Op YouTube zijn genoeg video’s te vinden voor meer informatie over hoe je dat zelf kunt doen.

8. Zorg voor meer inkomen

Oké, dit is misschien niet direct een tip om geld te besparen. Toch kan meer geld verdienen een slimme optie zijn om deze dure tijd door te komen. Door te beleggen in aandelen, obligaties of crypto currencies kun jij ervoor zorgen dat de financiële klappen iets minder hard vallen. Interesse in ripple kopen of andere munten? Kijk dan eens op anycoindirect.

—–

Dit is geen financieel advies. Verdiep je altijd goed in de materie voordat je je geld ergens in stopt.