7 slimme redenen om wél een zakelijk krediet af te sluiten

Lenen of niet: de meningen zijn erover verdeeld. Hoewel het zeker waar is dat niet elke reden een goede reden is om schulden aan te gaan voor je bedrijf, betekent dat niet dat er geen goede redenen zijn. Samen met Swishfund.nl zet ik 7 redenen op een rij waarom je een bedrijfskrediet zou kunnen overwegen.

Als je bedrijf klaar is voor de volgende stap, maar je niet over het werkkapitaal beschikt om dit te doen bijvoorbeeld. ‘Je moet geld uitgeven om geld te verdienen’, dat heb je vast weleens gehoord. Als je wilt dat je bedrijf groeit, moet je kunnen investeren in de kosten van groei, zoals apparatuur, advertenties of onroerend goed. 

1. Uitbreiding van je bedrijf

De meest voor de hand liggende reden om een zakelijk krediet te overwegen, is waarschijnlijk om te investeren in het uitbreiden van je bedrijf. Wanneer de zaken goed gaan, kan een verdere groei van je bedrijf ervoor zorgen dat je winst niet stagneert of krimpt.

Natuurlijk brengt verdere groei meestal kosten met zich mee, zoals marketing en uitbreiding van het personeelsbestand. Vaak heb je het geld niet bij de hand om dit gelijk te kunnen dekken en je bedrijf operationeel te houden. Een zakelijk krediet kan je helpen de kosten van de uitbreiding van je bedrijf te dekken, zonder je operationele middelen op te slokken. Zo kan je indruk blijven maken op je klanten, terwijl je bedrijf groeit.

2. Nieuwe uitrusting

De aankoop van materiaal dat je aanbod kan verbeteren is een andere goede reden om een krediet te overwegen. Je hebt bepaalde machines, IT-apparatuur of andere hulpmiddelen nodig om je product te maken of je dienst te verlenen, maar vaak kan je dat niet zomaar ophoesten. Voordat je een lening voor apparatuur afsluit, moet je er wel voor zorgen dat je onderscheid maakt tussen wat je écht nodig hebt en wat een ‘nice to have’ is.

3. Je wilt meer inventaris kopen

Inventaris is een van de grootste uitgaven voor elke onderneming. Net als bij de aankoop van apparatuur moet je de vraag van klanten bijbenen door je inventaris aan te vullen met voldoende opties. Dit kan soms moeilijk blijken wanneer je grote hoeveelheden inventaris moet kopen voordat je een rendement op je investering ziet.

4. Om nieuwe werknemers te werven

Bij het runnen van een startup of een klein bedrijf krijgt de term ‘multitasking’ een hele nieuwe betekenis. Er komt een moment dat je je realiseert dat het updaten van de website, het omgaan met klanten, jezelf op de kaart proberen te zetten en de boekhouding doen nogal overweldigend kan zijn. Dit kan zeker z’n tol eisen. Niet alleen voor jou, maar ook voor het bedrijf.

Als je met te veel verschillende dingen bezig bent, gaat dat ten koste van de kwaliteit van het werk en je focus. Kijk eens of je misschien iemand in dienst kan nemen of je personeelsbestand kan uitbreiden. Investeren in getalenteerde mensen zal zeker leiden tot een verhoging van de omzet. En nog belangrijker, jij hebt meer tijd om je te concentreren op het ‘grotere plaatje’. Dat alleen kan al een goede reden zijn om een lening te overwegen.

5. Om je bedrijf naar een nieuwe locatie te verhuizen

Je bedrijf doet het misschien goed genoeg op de huidige locatie, maar – zoals ze zeggen – het gras is altijd groener aan de overkant. De demografie van je oorspronkelijke locatie is misschien veranderd, waardoor een andere locatie gunstiger is. Verhuizen brengt natuurlijk heel wat kosten met zich mee, waaronder het inhuren van verhuizers, de kosten van een nieuwe locatie, het papierwerk, enzovoort.

6. Om je marketingstrategie te verbeteren en uit te breiden

Marketing speelt een essentiële rol bij het genereren van meer business en het vestigen van een merk. Social media is voor een groot deel gratis en je hebt gelijk een enorm publiek. Maar wil je meer mensen bereiken die voldoen aan de criteria voor jouw ‘perfecte klant’, kan je vaak wel wat budget gebruiken. Dat zet je bijvoorbeeld in voor betaalde campagnes of zoekmachinemarketing.

7. Bij veel onbetaalde facturen

Als je te veel onbetaalde facturen hebt, kan dit een belemmering zijn voor de cashflow van je bedrijf. Hierdoor kan jij je niet bezighouden met andere belangrijke aspecten van je bedrijf. Vanzelfsprekend moet je wel een goed plan hebben hoe met onbetaalde facturen om te gaan, maar een kleine lening kan soms helpen om verder te gaan terwijl je op betalingen wacht.