7 manieren om het perfecte cadeau te vinden, voor iedereen

Wist je dat het wetenschappelijk is bewezen dat je gelukkiger wordt van cadeaus geven dan hetzelfde bedrag aan jezelf spenderen? Maar voor dat geluksmomentje komt vaak de nodige stress, want het perfecte cadeautje vinden kan retelastig zijn. Doe je voordeel met deze tips en vind een passend cadeau voor iedereen.

Maak iets speciaals van je cadeau

Wees al creatief met hoe je je cadeau geeft. In plaats van een cadeautje simpen in te pakken in cadeaupapier, kun je er ook een experience van maken. Maak bijvoorbeeld een speurtocht naar de plek waar je het cadeau hebt verstopt of maak ook eens voor kerst een surprise. Onderschat niet hoeveel plezier er gepaard gaat bij het uitpakken van bijzondere cadeautjes. En, soms gaat kwantiteit boven kwaliteit. Een enorm pakket met kleine cadeautjes zorgt namelijk voor veel meer geluksmomentjes dan 1 groot cadeau.

Aan de slag met een verlanglijstje

Geen verlanglijstje ontvangen van degene die je wil verrassen met een cadeau? Ga zelf aan de slag met een wishlist voor diegene. Maak een lijst van alle dingen die diegene leuk vindt en zich mee bezig houdt. Denk minstens 5 minuten na over zaken waar je die persoon mee associeert en schrijf ze op. Een mini-brainstorm dus.  Vul je onderwerpen dan aan met eventuele cadeausuggesties. Je hoeft al die cadeaus niet te geven, maar zo kom je makkelijker op leuke ideeën. Misschien kun je wel een paar cadeautjes en interesses combineren.

Praktische cadeaus; wat heeft diegene nodig?

Wat heeft diegene die je wilt verrassen nou echt nodig? Misschien iets voor op de werkvloer. Goedkope werkschoenen bij Bowork.nl kunnen dan een topidee zijn. Maar trek het ook breder. Wat heeft een succesvolle zakenman nodig? Tijd bijvoorbeeld. Er zijn tal van producten die je helpen efficiënter te werken. Denk ook eens op deze manier wanneer je een briljant cadeau probeert te verzinnen.

Iets nieuws leren

Is er iets dat diegene wil leren? Zorg dat je daar iets aan bijdraagt. Van cadeaubon voor een racedag op het circuit voor iemand die ervan droomt om coureur tot een taalcursus voor iemand die stage wil lopen in het buitenland.

Een cadeau dat steeds terug blijft komen

Geef een abonnement op koffie, iedere maand een nieuwe theeproeverij thuis of regelmatig een voorraadje sokken met een sokkenabonnement. Bekijk het wensenlijstje dat je eerder maakte en zoek uit welke interesses je eventueel kunt omzetten in een abonnement. Zo blijft iemand het hele jaar aan je denken.

Maak het persoonlijk

Maak het op een andere manier persoonlijk dan je misschien gewend bent bij een cadeautje. Maak een kunstwerk, schrijf een liedje, brei een sjaal – je snapt het idee. Combineer dit met de bovenstaande ideeën en je hebt een superpersoonlijk cadeau.

Liefdadigheid, groot of klein

Oké, heeft iemand echt alles al wat zijn of haar hartje begeert? Of geeft diegene sowieso geen bal om een fysiek cadeau? Er zijn nog genoeg andere mensen die zeker niet alles hebben wat ze zouden willen. Zoek iets waar degene die je wil verrassen gepassioneerd over is en zoek daar een goed doel bij. Schenk aan een doel wat zij belangrijk vinden in hun naam.

Dit is een samenwerking.