7 goedkope manieren om de kinderen deze zomer te vermaken

Ouders, hoe brengen jullie de zomer door? Genieten jullie van een leuke familievakantie of staycation? Of verheugen jullie je op het moment dat de scholen weer gaan beginnen? Ben jij nu ook fulltime animatieteam bij jullie thuis? Houd jonge kinderen met deze tips lekker bezig, terwijl je het geld in je portemonnee houdt.

We weten allemaal dat wanneer je nieuw speelgoed koopt, jongere kinderen net zo goed met de doos spelen waarin het speelgoed is geleverd als met het speelgoed zelf. Waarom zou je die creativiteit niet aanmoedigen met deze eenvoudige en goedkope activiteiten?

Krijt

Als je een oprit of stoep hebt, is stoepkrijt een geweldige artistieke uitlaatklep. Krijt is alles behalve duur en het stelt kids in staat om de kunstenaar in zichzelf naar boven te halen. Van ouderwetse hinkelbanen tot hele landschappen: je kan er alles van maken. Bovendien blijft alle rommel lekker buiten.

Waterspelletjes

Waterpret en zomer zijn een perfecte match. Spelletjes met kinderzwembaden of sprinklers kunnen kinderen meestal urenlang bezighouden zonder dure Super Soakers te hoeven kopen. Is alleen water niet genoeg? Met een zand- en watertafel scoor je sowieso punten. Je koopt ze al vanaf tien euro.

Binnenspeeltuin

Regenachtige dagen vragen om een eigen binnenspeeltuin. Maak een kartonnen fort met dozen of gebruik touw om een ‘laser’ hindernisbaan te maken. Het kán zijn dat er de hele dag enthousiast gekrijs uit de woonkamer komt, maar met het geluidsniveau kunnen we je helaas niet helpen.

Bellen blazen

Bellenblaas is hartstikke goedkoop en je kan het ook heel makkelijk zelf maken met zeep en water. Kijk wie de grootste bellen kan blazen, bijvoorbeeld door de binnenkant van deksels uit te knippen en daar XL-bellen mee te creëren. Daag de kinderen uit – hoe lang is het geleden dat je zelf gigantische bellen hebt gemaakt?

Spa in eigen huis

Zet een zen muziekje op, laat de kinderen hun favoriete zachte handdoek uitzoeken en geniet van een spa-dag in eigen huis. Zo’n spa-dag is natuurlijk niet compleet zonder fijne doucheproducten, een smeerseltje hier en daar én een make-upje om het helemaal af te maken. Create It! make-up heeft echte kinder make-up variërend van nagellak en lippenbalsem tot tattoopennen en nog veel meer.

Boeken

Zijn jouw kids lezers? Maak dan een eigen bibliotheek in de kinderkamer, een mini-bieb voor de deur of ga samen naar de ‘grote’ bieb. Zijn jouw kinderen nou niet bepaald boekenwormen? Haal dan eens een boek met leuke experimentjes voor kinderen. Als ze het boek uit hebben kunnen ze er een aantal uitzoeken die je samen gaat proberen. Maar, om er een aantal uit te zoeken moeten ze wél eerst lezen. Kijk wel eerst het boek zelf door, voor je het weet moet je met een raket aan de slag in de huiskamer.

Knutselchallenges

Zijn je kinderen van nature knutselaars en bouwers? Daag ze dan uit voor een knutselchallenge met materialen die je normaal misschien wel zou weggooien. Met omgespoelde melkkannen of frisdrankflessen, overgebleven schuimverpakking, ijslollystokjes, garen of touw, noppenfolie, etc. vermaken ze zich geheid urenlang. Je zou er een wedstrijd van kunnen maken, maar zorg er wel voor dat ze beginnen met dezelfde benodigdheden en dat je een handige manier hebt om een ‘winnaar’ te bepalen. Natuurlijk met een passende beloningen voor iedereen.