Deze 7 apps besparen je geld op reis

Weten wat het gaat kosten en waar je aan toe bent: dat is toch wel één van de ingrediënten van een budgetproof lifestyle. Ook op vakantie. Slim met je vakantiebudget omgaan? Deze apps geven je inzicht in je uitgaven en helpen je besparen op reis. Of je nu een prepaid telefoonabonnement hebt of onbeperkt surft: dit zijn 7 apps die de moeite waard zijn voor je volgende vakantie.

Goedkoop tanken op vakantie

In Nederland gebruik ik zelf áltijd Tanken met MKB Brandstof om te zien waar ik het goedkoopst tank. Dit trucje kan je ook gewoon op vakantie toepassen. Zo heeft Frankrijk de app Zagaz en check je in Duitsland via de ADAC Spritpreise-App of 1 2 3 Tanken waar je budgetproof de tank kunt vullen.

Hotel Tonight

Heb je wat meer budget (en flexibiliteit) voor een last minute weekendje weg? Hotel Tonight! In deze app worden hotelkamers die nog niet verkocht zijn voor een leuker prijsje verkocht. Maar niet zomaar alle hotels. Vooral de hippe en mooie. Het prijskaartje is daarom misschien iets groter, maar mocht je altijd al in zo’n Instagram-hotel hebben willen logeren: dan is dit je kans. Je kunt trouwens naast ‘vanavond’, ook zoeken op ‘komend weekend’ of daarna.

Like a Local Cityguide

Vergeet van die standaard (vaak dure) reisgidsjes en download de app ‘Like a Local Cityguide’. Met deze app ontdek je jouw vakantiebestemming door de ogen van een local en voorkom je onnodige uitgaven aan typische ‘tourist traps’. Groot pluspunt: het werkt volledig offline. Je downloadt de app en kan direct beginnen met het verkennen van je bestemming.

Groupon

Kortingssite Groupon is trouwens ook leuk voor budgetproof uitjes op je vakantiebestemming. Zo heeft Groupon bijvoorbeeld ook deals in Engeland, Italië, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Polen, België, de VS en meer. Houd er wel rekening mee dat je deals meestal moet verzilveren en op tijd bij de aanbieder moet reserveren.

Wifi Finder

Je kunt inmiddels natuurlijk gelukkig bijna overal in Europa internetten uit je bundel, maar maak je bijvoorbeeld gebruik van prepaid internet bij Simyo of is je bundel niet zo groot? Dan ben je ongetwijfeld weleens op zoek naar wifi om vakantiefoto’s naar het thuisfront te sturen. De app Wifi Finder wijst je in de richting van (gratis) wifi.

XE Currency

Wanneer je zeker wilt weten dat je niet teveel betaalt in een andere valuta download je XE Currency. Met deze app kan je snel omrekenen of de prijs die de marktkoopman voor die rieten tas vraagt wel een beetje fair is.

Trail Wallet

Trail Wallet is een fijnee reiskosten-tracker. Organiseer je uitgaven per reis of per maand, stel zelf een dagbudget in en voeg vervolgens eenvoudig gemaakte kosten toe zodat je inzicht hebt in wat je uitgeeft. Aan het einde van de dag, week, maand of reis vertelt de app je hoe je ervoor staat. Beetje boven budget? Dan kun je snel in de app zien wat je geld opeet.

Artikel i.s.m. Simyo