5 zaken waar je op moet letten bij het kiezen van raamdecoratie

Je maakt jouw huis pas echt af als er raamdecoratie voor de ramen hangt. Raamdecoratie maakt de woning namelijk sfeervol, knus en het levert ook voordelen op zoals isolatie en een verbeterde akoestiek. Maar, waar moet je op letten als je raamdecoratie gaat aanschaffen? In de onderstaande blog worden een aantal punten uitgelicht bij het kiezen van geschikte raamdecoratie.

1. Budget

Allereerst is het verstandig om te kijken naar de prijsklasse van raamdecoratie. Het kan zijn dat je druk bezig bent met het verbouwen van je woning en dat je een minder groot budget overhoudt voor raamdecoratie. Budget speelt dus een grote rol bij het bepalen van raamdecoratie. Toch kun je zonder problemen hele mooie raamdecoratie vinden voor een mooie prijs. Vooral wanneer het gaat om raamdecoratie kunststof kozijnen.

2. Stijl

Er zijn talloze soorten raamdecoratie beschikbaar, wat dus ook betekent dat het aanbod erg groot is. Je kunt je daarom afvragen wat jouw stijl is en welke stijl je graag wil uitstralen in de woning. Is dat een strakke stijl, of wil je het juist een landelijke twist geven? Op basis van jouw stijl kan de keuze wellicht iets makkelijker worden gemaakt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor strakke jaloezieën, een plisségordijn met zijgeleiding of een sfeervol vouwgordijn.

3. Kleur 

Met een verbouwing of een verhuizing komen er natuurlijk ook bepaalde kleuren om de hoek kijken. Zo is het verstandig om ook je raamdecoratie aan te passen aan de kleuren die je toepast in je woning. Op die manier kun je zonder problemen kleuren kiezen die naadloos aansluiten op je interieur. Er zijn diverse soorten raamdecoratie te vinden in wel duizend verschillende kleuren. Kies dus een mooie kleur en geniet van raamdecoratie die goed bij de rest van je huis past.

4. Maten

Ook niet geheel onbelangrijk: je moet de juiste maat van de raamdecoratie bepalen. Vraag jezelf daarom eerst af waar de raamdecoratie moet komen te hangen. Is dat in de kozijnen, op de kozijnen of juist bovenaan het plafond? Als je dit voor ogen hebt, kun je de maten gaan bepalen. Je kunt ook een professional bij jou thuis laten komen, zodat je zeker weet dat de plekken van de raamdecoratie goed worden ingemeten.

5. Verduisterend of lichtdoorlatend 

Als laatste is het ook verstandig om te kiezen hoe je je raamdecoratie wilt hebben. Zo kan het zijn dat je graag veel licht in je woning wilt realiseren. Kies dan voor raamdecoratie die voldoende licht in je woning binnenlaat. Natuurlijk kan je er natuurlijk ook voor kiezen om je raamdecoratie verduisterend te maken. Deze keuze is handig voor in je slaapkamer.