5 tips om je huis om te toveren tot een kerstparadijs

De kersttijd is een periode vol hartelijkheid, gezellig samenzijn en feestelijke activiteiten. Het is de tijd dat we onze huizen omtoveren in een magische plek met lichtjes en versieringen. Kerst is de perfecte gelegenheid om groots uit te pakken om het een onvergetelijke tijd te maken. Of je nu woont in een bescheiden appartement of groot huis, er zijn ontelbare manieren om jouw thuis te transformeren tot een echt kerstparadijs! In dit artikel delen we vijf goede tips om je huis te hullen in die gezellige kerstsfeer. 

Gebruik natuurlijke elementen

Een leuke en duurzame manier om je huis in kerstsferen te dompelen, is door natuurlijke elementen te gebruiken. Kies ervoor om dennentakken, dennenappels en hulstblaadjes toe te voegen aan de kerstdecoratie. Versier bijvoorbeeld je trapleuning met slingers van dennentakken of maak een mooie kerstkrans voor aan de voordeur. De geur van verse twijgen samen met het groen van de bladeren zal zorgen voor een huiselijke kerstsfeer. 

Kerstverlichting

Kerstverlichting is een onmisbaar onderdeel tijdens de feestdagen. Het brengt een magische sfeer en het zorgt voor een onmiddellijke kerststemming in huis. Er is een diversiteit aan mogelijkheden wanneer het neerkomt op kerstverlichting. Kies bijvoorbeeld tussen traditionele kerstlampjes of LED-lichtsnoeren in diverse tinten. Het is erg leuk om verschillende lichtjes met elkaar te combineren voor een speels effect. Hang de verlichting rondom vensters, langs de trapleuningen of om de kerstboom. Kerstverlichting is de eerste stap naar die echte feestelijke en gezellige kerstsfeer.

Decoreer de kerstboom

Het hebben van een kerstboom is onmisbaar met kerst. De kerstboom staat centraal in de kerstversiering. Het versieren ervan is dan ook een belangrijk onderdeel bij het betoveren van je huis voor de kerst. Of je nu voor  een echte of een neppe kerstboom kiest, het is belangrijk dat de boom goed in de ruimte past. Kies daarna voor een passende kleurencombinatie voor verschillende kerstballen, slingers en ornamenten. Vergeet niet om de boom af te maken met een mooie piek. Op deze manier voorzie je je woning direct van een feestelijke sfeer.

Inrichten van een gezellige zitplek

Tijdens de kerstperiode spenderen we veel tijd in de huiskamer. Het is daarom belangrijk om een gezellige zithoek in te richten voor alle festiviteiten. Plaats de kerstboom dicht bij de bank en keuken zodat waar je ook zit, je overal de kerstsfeer voelt. Leg leuke kerst-kussentjes en dekens op de bank en voeg kaarsen toe voor extra sfeer. Met een knusse zithoek verander je je huis in een knus kerstparadijs.

Vergeet de kersttafel niet

Tijdens de kerstdagen is samen tafelen met familie en vrienden een traditie. Het is dus zaak om ook de kersttafel niet over het hoofd te zien bij het transformeren van je huis. Kies een mooi tafellaken dat past bij de kerstdecoratie en decoreer de tafel met kaarsen, kerstballen en eventueel wat groen van de kerstboom. Zorg voor feestelijk servies en bestek en voltooi het geheel met een prachtig kerstarrangement als blikvanger. Een elegant gedekte tafel is het puntje op de i van jouw kersthuis.