5 interieur-ideeën met manden

Als je thuis om je heen kijkt, is de kans groot dat je hier en daar een mandje tegenkomt: een rotan exemplaar of rieten manden – praktische accessoires waar je vaak geen seconde bij stilstaat. Handig om spulletjes in op te bergen of je picknick in mee naar het park te nemen, maar als statement piece worden ze vaak over het hoofd gezien – terwijl ze juist zo leuk zijn om mee te decoreren!

Manden zijn al lang geen noodzakelijk kwaad mee. Dankzij de komst van manden in nieuwe interieurstijlen, funky patronen en bijzondere vormen doet de mand ook prima dienst als blikvanger in je interieur. Of je een mand nu gebruikt als een chique manier om troep te verbergen of een trendy plantenbak: hij voegt net dat beetje extra aan je interieur toe. Dit zijn een aantal manieren om je interieur op te leuken met manden:

Losse spulletjes uit het zicht

Als je veel rommel te verbergen hebt, gebruik dan een paar van dezelfde manden om je losse spulletjes in op te bergen. Een bijpassende set oogt rustig en geeft al hele opgeruimde vibes. Manden met een deksel zijn bijvoorbeeld ideaal voor speelgoed! Zo is de kamer altijd in een mum van tijd netjes. Speelgoed be gone.

Plant in mand

Doe je al mee met de nieuwste rage? Bloempotten vervangen voor manden? Zo niet, dan heb je duidelijk niet de juiste mensen gevolgd op Instagram ;). Kamerplanten nemen je interieur over, in kekke mandjes.

Goed om te weten: manden voor planten zijn puur decoratief. Je moet dus nog steeds de juiste plantenpot in de mand hebben staan, anders kan het best een troep worden.

Houd het aanrecht netjes

Het aanrecht opruimen is een taak waar niemand zin in heeft, maar we voelen ons allemaal veel beter als het eenmaal is gedaan. Houd je aanrecht netjes met een ondiepe mand waar je al je kruiden, oliën en losse potjes in kwijt kunt. Zo’n ondiepe mand werkt trouwens ook goed op de salontafel om kaarsjes en je favoriete deco-items op te zetten.

Meer zen in de badkamer

Droom je ook van een superzen, spa-achtige badkamer? Organiseer je badkamer en houd het rustig met mandjes. Rol je handdoeken op, organiseer je favoriete gezichtsproducten netjes in een mand of bewaar die zachte slippers waar je graag in slide na een ontspannen bad.

Riet aan de muur

Wie zegt dat manden per se moeten worden gebruikt voor opslag? Omarm de nieuwe trend: mandjes en gevlochten borden aan de muur. Vergeet de gallery wall, jij gaat voor een combinatie van verschillende manden.