5 bespaartips voor koffieliefhebbers

Koffiedrinken is een gezellige maar dure gewoonte. Vooral als je er dol op bent om regelmatig een koffie to go te bestellen. Hoewel het misschien niet veel lijkt, is die paar euro die je per dag onderweg aan koffie besteedt een aanzienlijk bedrag in de loop van een jaar.

Dus, hoe kun je de kosten van koffie verlagen zonder je regelmatige cafeïne-fix vaarwel te zwaaien? Samen met Koffiecupster deel ik mijn favoriete tips om zowel je koffieverslaving als spaarrekening in stand te houden.

Ontpop je thuis als barista

Voor een paar tientjes heb je al je eigen koffiemachine thuis. Voor €100 a €200 al een hele behoorlijke. En goede koffiebonen hoeven ook niet duur te zijn. Het geld dat je bespaart door thuis je eigen koffie te zetten, is het wel waard om de wekker een paar minuten eerder te zetten. Ben je meer fan van een snel bakkie pleur? Dan loont koffiecups kopen bij Koffiecupster de moeite. In deze webshop vind je betaalbare alternatieven voor de duurdere koffiecups van de bekende merken.

Wissel af met bonen

Zorg dat je de voorraadkast vult met verschillende soorten koffiebonen (of cups), zodat je de smaak niet zat raakt. Of erger nog: er een aversie tegen ontwikkelt. Afwisseling zorgt ervoor dat je je altijd blijft verheugen op een kopje koffie.

Multifunctioneel keukengerei

Een leuke en verrassende manier om je zelfgebrouwen koffie op smaak te brengen, is om de koffiebonen te malen met hetzelfde keukengerei dat je gebruikt om specerijen te malen. Tenminste, als je het niet erg vindt om af en toe leuke, gekke smaakjes in je koffie te hebben. Veel kruiden combineren fantastisch met koffie, van venkel tot kaneel.

Koop een geweldige mok

Koffiedrinken uit een mok is veel leuker dan uit een afhaalbeker, om nog maar te zwijgen van het onnodig gebruiken van zo’n wegwerpbekertje. Je zult eerder geneigd zijn om thuis koffie te drinken met een mooie mok, maar je kunt bij sommige koffiezaakjes ook een paar cent besparen door je eigen mok mee te nemen.

Maak koffie buiten de deur speciaal

In het leven van menig bezige bij wordt er bijgekletst onder het genot van een koffietje in een hip koffietentje. Ik heb veel ochtenden aan veel te kleine tafeltjes in hippe tentjes doorgebracht met m’n vriendinnen. Maak er een gewoonte van om de hele week thuis koffie te zetten. Wanneer je dan een koffiedate hebt, is dit extra leuk en speciaal! Of je nodigt iemand natuurlijk gewoon bij jou thuis uit en schotelt je vrienden je fantastische eigen brouwsels voor.

Bonustip: maak koffie-ijsblokjes van leftover koffie. Heerlijk voor toekomstige iced latte!