4 redenen waarom je wilt investeren in goede outdoor kleding

Ben je een natuurmens? Dan is de kans groot dat je veel tijd doorbrengt in de bossen, bergen of andere natuur. In dat geval is het van belang dat jij je goed kleedt, want waarschijnlijk ben je al snel een paar uur van huis. Trek daarom geen standaard kleding aan die je in je kast hebt liggen, maar investeer in goede outdoor kleding. Helaas zijn er toch veel mensen die voor de goedkope optie kiezen en kleding aantrekken die ze al in huis hebben. Wanneer jij hier ook voor kiest, krijg je hier vroeg of laat spijt van. Benieuwd waarom je wilt investeren in goede outdoor kleding? Wij zetten hier vier redenen op een rijtje. 

1. Je hoeft niet veel extra kleding mee

Als je bijvoorbeeld deelneemt aan een survivaltocht, is het aannemelijk dat je uren – misschien zelfs dagen – achtereen in de natuur verblijft. Omdat het weer iedere dag anders kan zijn, is het lastig om te bepalen welke kleding je mee moet nemen. Aangezien je tijdens een survivaltocht vaak van plek naar plek trekt, is het niet prettig om veel bagage met je mee te slepen. Hoe meer je meeneemt, des te zwaarder de tocht wordt. Dit brengt ons bij een eerste reden om te investeren in goede outdoor kleding. Wanneer je kwalitatieve kleding voor buiten koopt, hoef je namelijk niet veel andere kledingstukken mee te nemen tijdens. Hierdoor blijft er meer ruimte over voor spullen die je echt nodig hebt tijdens een survivaltocht.

2. Je houdt je lichaam warm en droog

We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat je het niet snel weer warm krijgt als je het eenmaal koud hebt. Reden genoeg om er tijdens een survivaltocht voor te zorgen dat jouw lichaam warm blijft. Goede outdoor kleding kan je hier een handje bij helpen. Doordat deze kleding ontwikkeld is voor buitengebruik, zijn outdoor jassen en broeken vaak extra goed gevoerd. De kleding houdt de warmte vast die je lichaam uitstraalt. Bovendien kan koude lucht van buiten lastig naar binnen dringen. Hierdoor blijft je lichaam op temperatuur. Extra bijkomstigheid is dat goede outdoor kleding ook nog eens waterdicht is. Je houdt jouw lichaam dus niet alleen warm als je deze kleding draagt, maar ook droog. Tijd doorbrengen in de natuur wordt op deze manier een stuk makkelijker.

3. Je valt niet snel op in de natuur

Ga je met enige regelmaat op jacht? Dan is het belangrijk dat een prooi je niet ziet wanneer je bijvoorbeeld met jouw luchtbuks met richtkijker in de struiken zit of ligt. Wanneer dit wel gebeurt, slaat het dier op de vlucht. Goede outdoor kleding kan je helpen om minder op te vallen in de natuur. Jassen, broeken en mutsen zijn namelijk verkrijgbaar in een groene, camouflerende kleur. Wanneer je met groene outdoor kleding in een struik gaat zitten, val je veel minder snel op dan wanneer je voor kleding in een andere kleur kiest. De kans dat de jacht een succes wordt is op deze manier een stuk groter. Maar ook als je gewoon diertjes wilt spotten helpt het natuurlijk om niet op te vallen in de natuur.

4. Goede outdoor kleding kan tegen een stootje

Eén van de grote voordelen van outdoor kleding is dat het gemaakt wordt van duurzame materialen. Vandaar dat outdoor kleding vaak vele malen sterker is dan de ‘gewone’ kleding die jij in je kast hebt liggen. Hierdoor kun je er vaak jaren mee vooruit. Zo scheurt outdoor kleding bijvoorbeeld niet snel als je ermee achter een tak blijft hangen. Dit is wel aannemelijk als je met een ‘gewone’ jas of broek de natuur in trekt. 

Reden genoeg om je niet te veel te laten leiden door de prijs als je op zoek bent naar goede outdoor kleding. Dergelijke kleding is niet goedkoop, maar vergeet niet dat je er lange tijd mee kunt doen. Goedkope outdoor kleding moet je vaak eerder vervangen, waardoor je onderaan de streep mogelijk duurder uit bent dan wanneer je direct investeert in goede outdoor kleding.