4 opties om je bedrijf te financieren

Wanneer je als ondernemer wilt investeren in jouw bedrijf, heb je hier geld voor nodig. Ontbreekt het je aan de financiële middelen? Dan besluit je misschien om te wachten tot je er wel voldoende geld is om te investeren. Maar wanneer dit een lange tijd duurt, streeft de concurrentie jou mogelijk voorbij. Wil je dit voorkomen? Dan kun je een beroep doen op zakelijke financieringen.

Als je hier nog niet eerder gebruik van hebt gemaakt, ben je vast benieuwd naar de mogelijkheden. Daarom hebben we vier opties om je bedrijf te financieren op een rijtje gezet.

1. Zakelijk krediet

Wil je een tijdelijk tekort aan liquide middelen oplossen? Of zoek je naar financiële middelen om de dagelijkse uitgaven van je bedrijf te betalen? Dan is zakelijk krediet een goede keuze. Bij deze financieringsvorm zet een geldverstrekker het bedrag dat je wilt lenen klaar op een speciale rekening. Heb je geld nodig? Dan neem je dit simpelweg op van de rekening. Dit kun je doen tot het bedrag op is. Afgelost geld kun je bovendien weer opnieuw opnemen. Daarbij komt dat je bij bedrijfskrediet alleen rente betaalt over het geld dat je opneemt. Hierdoor kan het voor jouw bedrijf financieel aantrekkelijk zijn om voor zakelijk krediet te kiezen. 

2. Zakelijke lening

Zakelijk krediet biedt uitkomst als je op korte termijn geld nodig hebt. Wil je een langlopende investering in jouw bedrijf financieren? Dan kun je beter voor een zakelijke lening kiezen. Het voordeel van een lening voor je bedrijf is dat een geldverstrekker het bedrag in één keer op jouw rekening stort. Hierdoor kun je er probleemloos een machine of voertuig mee kopen. Daarnaast kun je het geld gebruiken om te investeren in uitbreiding van jouw bedrijf. In tegenstelling tot zakelijk krediet betaal je bij een zakelijke lening rente over het hele bedrag.

3. Zakelijke lease

Als je zowel zakelijk krediet als een zakelijke lening niet als de beste financieringsvorm voor jouw bedrijf ziet, is zakelijk lease misschien iets voor jou. Steeds meer ondernemers kiezen er de laatste jaren voor om bedrijfsmiddelen te leasen. Het grote voordeel van deze financieringsvorm is dat je een grote investering niet in één keer doet. Je betaalt namelijk een vast bedrag per maand, zodat er geld overblijft voor andere zaken. Omdat zakelijke lease aan populariteit wint, kun je tegenwoordig bijvoorbeeld allerlei verschillende machines en voertuigen leasen.

4. Investeerders

Tot slot kun je op zoek gaan naar investeerders om je bedrijf te financieren. Je kunt allereerst in jouw eigen netwerk vragen of mensen interesse hebben om te investeren. Misschien lukt het je op deze manier al wel om het volledige bedrag bij elkaar te krijgen. Is dit niet het geval? Dan kun je op zoek gaan naar externe investeerders. Deze kun je onder meer vinden door middel van crowdfunding. Steeds meer ondernemers richten zich tegenwoordig tot zo’n platform om de financiële middelen voor een investering bij elkaar te krijgen. Je kunt ook zelf op zoek gaan naar investeerders. Maar het kan soms best lastig zijn om zelf mensen te vinden die geld in jouw bedrijf willen investeren.