3x gezellige Halloween-decoraties voor een klein prijsje

In Amerika zijn ze er dol op: Halloween. De feestdag die best wel een beetje vergelijkbaar is met Sint-Maarten is in Nederland nog niet zó populair als daar. Toch kiezen steeds meer mensen ervoor om iets leuks te doen of te versieren voor 31 oktober. Vooral omdat Halloween erg gezellige decoraties met zich meebrengt. Denk dan bijvoorbeeld aan de leuke pompoenen, kleurrijke snoepjes en gezellige kaarsjes die mensen vaak als decoratie neerzetten. Weet je wat het leuke is? Jij kunt dit ook! Zelfs met een klein budget kun je van leuke Halloween-decoraties genieten. Wij vertellen je hoe!

Pompoenen kerven of versieren

Als Halloween ergens bekend om staat, zijn het de pompoenen wel. Pompoenen zijn op veel plekken verkrijgbaar. Wanneer je niet te veel geld uit wil geven, kun je het best op zoek gaan naar een lokale (pompoenen)boer. In veel dorpjes zijn er wel boerderijen die ze verkopen voor een klein prijsje.

Je hoeft er niet vanuit te gaan dat je alleen oranje pompoenen kunt vinden. Bij de speciaalzaakjes zijn er allerlei soorten en maten: van groot tot klein, van rond tot ovaal en van wit tot groen. De standaard oranje pompoenen zijn er natuurlijk ook.

Vind je het leuk om je pompoenen te kerven? Dit kan al met een normale bestekset, mits deze een (groot) scherp mes bevat! Ook handig: gebruik de boormachine voor snel resultaat. Willen de kids ook graag helpen? Dan kun je ook nog altijd watervaste verf kopen en daarmee gezichtjes op de pompoenen schilderen. Of ga helemaal los met pompoenen in trendy kleuren.

Maak decoraties van items die je al hebt

Halloween-decoraties maken is erg makkelijk: je kunt al voor een klein prijsje alle benodigdheden aanschaffen. Koop bijvoorbeeld een aantal leuke glazen bekers en vul deze met oranje en zwarte snoepjes. Als je helemaal voor het Halloween-effect wil gaan, kun je zelfs speciale Halloween-snoepjes kopen. Zoetigheden met kleurrijke verpakkingen doen het vaak ook goed tijdens trick & treat langs de deuren. Minstens zo leuk is het ook om zelf Halloween-koekjes te bakken: pompoenen, spookjes, spinnenwebben en meer. Leg ze op een leuke schaal en smullen maar! Of wat dacht je van spookachtig lekkere donuts?

Halloween-decoraties knutselen

Naast de decoraties die je kunt kopen, kun je natuurlijk ook zelf Halloween-decoraties knutselen. Dit is leuk wanneer je graag creatief bezig bent, alleen of met de kids. Daarnaast is knutselen vaak een goede optie wanneer je rekening moet houden met een budget. Het is win-win, want je hebt een leuke activiteit waar je wel even zoet mee bent. Zo kun je bijvoorbeeld een heksenbezemsteel maken, witte kaarsjes versieren met rode verf of een Halloween-slinger maken met een aantal gekleurde papieren en kerstlampjes.