3 verzekeringen die ondernemers óók eens zouden moeten bekijken

Natuurlijk weet je dat verzekeringen zoals de aansprakelijkheidsverzekering en de brandverzekering van grote waarde zijn. Maar dat is al lang niet het enige wat je moet verzekeren als ondernemer. Sterker nog, er zijn ook allerlei moderne vormen van verzekeren waar je voordeel van kan hebben.

Het loont dus de moeite om eens goed rond te kijken wat er allemaal te krijgen is. De volgende 3 verzekeringen kunnen bijvoorbeeld aantrekkelijk zijn voor ondernemers.

1. Een kredietverzekering

Een kredietverzekering past helemaal bij deze tijd: deze verzekering beschermt je tegen de schade die je oploopt bij onbetaalde facturen. Het is zeker in een tijd waarin je met allerlei verschillende soorten afnemers werkt belangrijk om een beetje zekerheid te verzorgen. Zo wil je bijvoorbeeld een verzekeraar die het nodige voor je kan betekenen. Zo kan je onder andere met Coface werken. Dit betekent dat je niet alleen verzekert, maar dat je ook allerlei tools ter beschikking krijgt om jezelf te behoeden voor schade door onbetaalde facturen.

2. Een cyberverzekering

Je hoort het steeds vaker in het nieuws: internetcriminaliteit. Voor ondernemers is het dus ook opletten geblazen online. Dat komt natuurlijk ook doordat de digitale wereld zoveel invloed heeft op wat we doen als ondernemer. Daarom is het dus ook niet gek dat je op dit vlak goed verzekerd moet zijn. Er zijn heel veel verschillende soorten zaken die je online moet beschermen. De schade die je dan eventueel lijdt bij hacking, een systeeminbraak, verloren data, gegevensdiefstal of bij andere zaken is minder groot als je goed verzekerd bent.

3. Een compagnonverzekering

Samenwerken is heel vruchtbaar gebleken bij ondernemers die het in recente jaren goed hebben gedaan. Na een periode waarin de zelfstandige heel populair was, is dat nu weer aan het veranderen. Als je met iemand samen je business runt, betekent dit ook dat je je op een andere manier moet laten verzekeren. Bijvoorbeeld met een compagnonsverzekering. Deze sluit precies aan op wat tegenwoordig nodig is. Het is wel belangrijk om even met een specialist te overleggen of dit wel echt het soort verzekering is dat past bij jullie rechtsvorm.