10 budgetproof musts voor bossbabes: van laptoptas tot rolmodel en coach

Holy shit. Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik heb gewoon een huis gekocht enkel en alleen gebaseerd op de cijfers van mijn eigen onderneming. Zoals je misschien wel weet, heb ik naast deze blog (een uit de hand gelopen hobby) mijn eigen tekstbureau(tje). Al 4 jaar naast een parttime baan in loondienst, maar inmiddels iets langer dan een jaar fulltime. Soms heb ik het idee dat ik ‘maar wat doe‘, maar nu realiseer ik me wel echt dat ik gewoon een baas ben. Een bossbabe. En als bossbabe zijn er een aantal musthaves, waar je wat mij betreft niet zonder kan. Komen ze!

1. Notitieboek voor to-dolijstjes en hersenspinsels | €1,29

Ik kan niet zonder notitieboek. Hoe drukker ik ben, hoe minder ik kan vertrouwen op m’n geheugen. Maar gelukkig kan ik altijd vertrouwen op m’n superplanning (bedankt pap, voor deze eigenschap!) en notitieboekje. Mijn boekje is een agenda en enorme to-dolijst in een. Ik pak een bladzijde per dag waar ik dan alles opschrijf wat ik moet doen. Action heeft tegenwoordig de leukste, goedkope notitieboekjes. Flying Tiger is een andere favoriet.

2. Doelen | gratis

Je kunt nog zo succesvol zijn, maar zonder doelen is het moeilijk om te zien hoe goed je het nou eigenlijk doet.  Van financiële doelen tot groeidoelstellingen of het verbeteren van je relatie met klanten: schrijf ze op! Ze gaan een grote rol spelen bij de bloei van je business. Wees realistisch, maar je mag best groot te dromen. En schrijf die doelen ook echt op! Zo moet je er echt goed over nadenken wat je wilt en kunt bereiken. Deel je doelen vooral ook met anderen, het motiveert je nog meer om ze ook echt te bereiken.

laptoptassen brandfield

1. Tommy Hilfiger Honey laptoptas, via Brandfield €149,90 (kunstleer)
2. Cowboysbag Norwich cognac laptoptas, via Brandfield €199,95 (echt leer)
3. Cowboysbag Norwich elephant gray laptoptas, via Brandfield €139,95 (echt leer)

3. Kekke laptoptas | vanaf €95,94

Zonder laptop ben ik nergens. Dat ding ís m’n leven. M’n werk. Alles. Klinkt vrij dramatisch, maar zonder laptop kan ik m’n werk niet doen. Althans, op locatie. Hij wordt dus overal mee naartoe gesleurd, maar wel in een kekke tas die ‘m goed beschermt. Ik ben dol op m’n leren shopper van Oh My Bag, maar deze laptoptassen zijn ook stunners waar je zeker mee op kantoor of bij een meeting met een potentiële klant kunt aankomen. Wat dacht je van de rode Tommy Hilfiger tas die de show steelt? Of misschien ga je liever voor een Cowboysbag tas die juist overal bij past? Wel een flinke investering, maar zeker het geld waard.

4. Boekhoudprogramma (zZzz) | € 10 per maand

Dit is naast belastingen en boetes wel echt een van de stomste dingen om je geld aan uit te geven. Boring! Haha. Maar hell yeah, inmiddels betaal ik MoneyBird met alle liefde. Ik wil niet meer zonder. Het kost met ongeveer € 10 per maand en het scheelt me een hoop werk (en tijd).

5. Killer-ochtendroutine | gratis

Ik heb zo’n achterlijk (ja, echt) verantwoordelijkheidsgevoel dat ik – ondanks m’n opsta-problemen en m’n ochtendhumeur – 90% van m’n thuiswerkdagen voor 07:00 uur achter m’n computer kruip. Fijn dat ik mezelf zo goed een shop onder m’n kont kan verkopen, maar ook reuze irritant, want: ik ‘mag’ niks van mezelf. Maar niet iedereen kan zichzelf zo goed aan het werk zetten. Daarom is een killer-ochtendroutine echt een must. Sta iedere ochtend rond dezelfde tijd op en stel je doelen voor die dag. Direct je mailbox induiken kan extreem stressvol zijn (geloof mij) dus als je tijd hebt voor me-time: doen!

Moederdag cadeautip

6. Supportsystem | onbetaalbaar

Mijn vader is zelfstandig ondernemer en zegt altijd dat hij graag al op mijn leeftijd had begonnen. Ik ben zelf nou niet echt het standaard ondernemerstype, maar ik heb het wel mooi geflikt. Ik ben blij met m’n supportsystem. Een vriend die geboren lijkt voor het ondernemerschap en die me altijd pusht en motiveert (maar stiekem begrijpen we elkaar ook weleens niet omdat hij nog nooit voor een baas heeft gewerkt). Een vader die me tips kan geven over het ondernemerschap. De vriend van m’n moeder die een kei is in belastingshizzle, m’n moeder en m’n broertje die áltijd meeleven. En m’n vrienden die me altijd hebben gemotiveerd om m’n baan in loondienst op te zeggen en die het begrijpen als ik weer eens van de aardbodem ben verdwenen omdat ik het zo druk heb. En vergeet de schoonfamilie niet, die belangrijke momentjes met me viert zoals m’n baan opzeggen, m’n eerste auto kopen (dankzij m’n eigen onderneming), etc terwijl ik er veel te weinig bij stilsta.

7. Inspiratie, rolmodellen en goede verhalen | vanaf €10

Luister naar verhalen van anderen en laat je inspireren (en motiveren). Zo krijg je vast een dosis inspiratie/motivatie van de alom bekende boeken als You are a badass, The 4 Hour Workweek, #Girlboss, Fuck the quarter life crisis, etc. Een aantal boeken die ik even apart wil noemen:

The Subtle Art of Not Giving a F*ck, over dat overal altijd maar positief over zijn niet altijd de beste manier is. Lekker eerlijk en recht door zee. Het boek motiveert je om na te denken over de dingen die je het belangrijkst vindt zodat je je hier op kunt focussen en minder fucks geeft om de rest.

Big Magic: Creative Living Beyond Fear, een mooi boek voor creatievelingen. Elizabeth Gilbert schrijft in dit boek over de sleutel tot een gelukkig en geïnspireerd leven (ongeacht wat je wilt creëren). Ik verklap alvast dat de hoofdingrediënten passie en mindfulness zijn.

The 12 Week Year: Get More Done in 12 Weeks than Others Do in 12 Months: hoe je slimmer werkt en niet per se harder. We willen toch allemaal wel leren hoe je in 12 weken voor elkaar bokst waar je misschien normaal 12 maanden over doet?

hippe telefoonhoesjestrend

8. Telefoonhoesje waar je blij van wordt | €16,95

Oke, ik was het wel met m’n vader eens dat ik niet bij mijn opdrachtgevers aan kon komen met een roze, fluffy telefoonhoesje. Maar een hoesje met een mooie illustratie of een inspirationele quote moet kunnen toch. Een gezellig hoesje maakt mijn werkdagen in ieder geval leuker. Iedere keer als mijn telefoon gaat of ik m’n mail check word ik er blij van. Hoesjes van AliExpress of eBay zijn fun, maar gaan vaak niet lang mee. Met mijn hoesjes van Casimoda doe ik al jaren.

9. Een coach of mentor is geen overbodige luxe | vanaf € 69 per sessie

Ik heb dus sinds kort een coach (van Gort Coaching). Het is niet zo dat mijn leven ineens drastisch verandert door deze coachingsessies, maar het is fijn om met iemand te kunnen praten die niet oordeelt en je dingen in kan laten zien of vanuit een ander oogpunt kan laten bekijken. Luister naar het advies. Vraag om hulp wanneer nodig, en sta open om op een nieuwe manier te leren en groeien.

10. Work appropriate garderobe | vanaf €19,99

Ik heb nooit een kantoorbaan gehad waarbij ik de dresscode niet zo kon ‘ombuigen’ dat ik 100% als mezelf ten tonele kon verschijnen, met de kledingeisen in het achterhoofd. Lucky me. Toch is het slim om altijd een geschikte garderobe achter de hand te houden voor werk en professionele omgevingen. Lang verhaal kort, met de volgende items kun je er altijd verzorgd en bossbabe-ready uitzien: een blazer, een stevige witte blouse, een nette broek, een midi black dress (de LBD is niet altijd geschikt voor werk), klassieke pumps, chique flatjes en een mooie tas. Klinkt tuttig? Hoeft niet zo te zijn, zolang je er maar een eigen draai aan geeft. Denk aan nette loafers met leopardprint of een mooi omslagblouse.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Brandfield.