10 stappen voor de perfecte budgetproof thuisspa

Iedereen is dit jaar extra toe aan een beetje extra selfcare. Of de zorgen over de lockdown nu hebben geleid tot slapeloze nachten, die extra dagen met de kinderen thuis je hebben gesloopt of je gewoon zin hebt in een momentje voor jezelf … Een thuisspa is altijd een goed idee! Met deze 10 simpele stappen tover je jouw badkamer in no time om in een budgetproof thuisspa.

Steek een geurkaars aan

Een spa ruikt altijd heerlijk – niet overweldigend (als ze het goed hebben gedaan) maar er hangt net genoeg geur in de lucht om een gevoel van rust te creëren. Thuis is een kaars aansteken of met een roomspray spuiten de snelste manier om een vleugje sereniteit toe te voegen. Ben je emotioneel? Kies dan voor sandelhout of cederhout om de balans te herstellen. Lavendel helpt om lekker in slaap te vallen.

Warme handdoeken

Jezelf een gezichtsbehandeling geven? Gebruik – in plaats van heen en weer te rennen naar de gootsteen om je gezicht tussen de stappen door te wassen – lekker zoveel handdoeken als je nodig hebt. Week ze in heet water en wring ze vervolgens uit tot ze net een beetje vochtig zijn. Gebruik de warme handdoeken om je gezicht schoon te maken en elk product af te vegen, net zoals de professionals in de spa doen. Tip: voeg een vleugje aromatische olie aan het water toe.

Spreek al je zintuigen aan

Een groot deel van de reden waarom naar een spa gaan zo speciaal voelt, is omdat al je zintuigen worden aangesproken. Besteed daarom in je thuisspa ook aandacht aan zicht, geur, smaak, aanraking en wat je hoort. Creëer de juiste sfeer met kaarsen, rustgevende muziek, weinig licht, een knusse badjas, een glas komkommerwater… het klinkt misschien eenvoudig, maar deze kleine toevoegingen zorgen ervoor dat zelfs de meest alledaagse schoonheidsrituelen speciaal en spa-achtig aanvoelen. Kies qua muziek instrumentale nummers, in plaats van deuntjes met woorden. De teksten kunnen onbewuste herinneringen oproepen, waardoor je stressniveau stijgt, zonder dat je het zelfs maar beseft.

Masker voor een schonere huid

Een goed gezichtsmasker is een ultieme verwennerij voor je huid. Een doe-het-zelf-versie is vooral ideaal als je te maken hebt met vervelende onvolkomenheden. Meng een eetlepel kurkuma, honing en melk, breng het dikke mengsel op je gezicht aan en laat zo’n 15 minuten inwerken voordat je het masker afspoelt. De kurkuma is ontstekingsremmend, honing is antibacterieel en het melkzuur in de melk exfolieert zachtjes.

Droog borstelen als een pro

Heb je weleens een professionele lichaamsbehandeling gehad? Dan is droog borstelen je vast niet vreemd. En je kunt het ook gewoon thuis doen. Spring onder de douche, maar borstel voordat je de kraan aan zet in korte, cirkelvormige bewegingen over je huid. Beweeg omhoog, in de richting van je hart. Droog borstelen exfolieert, verbetert de bloedsomloop en kan helpen de huid er gladder uit te laten zien.

Neem een duik in het bubbelbad

Een van de beste dingen van een bezoek aan een spa is genieten van een luxe, bubbelende duik in een bubbelbad of jacuzzi. Ook voor je nodige bubbelbad-dosis hoef je geen spa te bezoeken. Met een betaalbare opblaasbare jacuzzi, geniet je het hele jaar door van je eigen betaalbare wellness. Perfect voor zomeravonden, feesten of een broodnodige spa-dag! Waarom zou je je spa-boeking thuis niet upgraden met een glas prosecco in de Netspa? Proost!

Beleef de douchebeurt bewuster

Zelfs die paar minuten die je elke dag onder de douchestraal doorbrengt, kunnen je een spagevoel geven. Wissel de temperatuur af en ga van warm naar koud. Dit is goed voor de huid en helpt de doorbloeding te verbeteren. Eindig wel altijd met drie tot vijf minuten douchen met een neutrale temperatuur om je lichaamstemperatuur weer normaal te krijgen.

Verwen je ogen

Je vermoeide ogen kalmeren kan met komkommer, maar ook met kamillethee. Kook twee kamilletheezakjes in melk en leg ze vervolgens in de koelkast tot ze zijn afgekoeld. Leg ze zo’n 10 minuten op je ogen om je ogen op te frissen na een dag computerwerk of een dag in de zon. Je kunt de gekookte theezakjes ongeveer een week in de koelkast bewaren.

Maak je eigen bodyscrub

De fancy verzorgingsproducten van de spa bevatten vaak veel gecompliceerde ingrediënten, maar je kunt bodyscrub ook gemakkelijk thuis maken met slechts twee ingrediënten. Combineer gelijke delen kristalsuiker met vloeibare kokosolie tot een pasta-achtige consistentie. Gebruik de scrub om je van top tot teen te scrubben en spoel af onder de douche. De suiker verwijdert dode huidcellen, terwijl de kokosolie vooral hydrateert. En het ruikt heerlijk!

Geef jezelf een manicure/pedicure

Hebben je handen en voeten wat tender, love & care nodig? Waarom geef je jezelf geen manicure of pedicure – of beide? Goed voor je nagels én je humeur. Want ik word in ieder geval heel vrolijk van ‘versgelakte’ nagels. Tip: een gelmanicure kit voor huis lijkt misschien een flinke investering, maar je hebt het na een aantal thuismanicures al snel terugverdiend.